Nykyisin trendinä tuntuu olevan antaa lapsille mahdollisimman persoonallisia ja omaperäisiä nimiä. Kun minä olin lapsi, niin valtaosa lapsista oli Hannoja, Mareja, Villejä ja Paseja. Luokissa oli monia samannimisiä lapsia ja erottamiseen piti kutsumanimessä käyttää sukunimen ensimmäistä kirjainta.
Varmaan jo nyt ala-asteilta löytyy paljon kirjavampi nimitarjonta ja vielä kirjavammaksi se näyttäisi menevän ajan kuluessa. Toki perinteiset Onnit ja Ainot löytyvät suosikkinimien kärjestä, mutta uskoisin että lukumäärällisesti eri nimiä annetaan nykyisin enemmän kuin ennen.

Tuossa Salkkareita katsellessa mietin, että taksikuski Kiialla on ihan kiva nimi - melko erikoinen. Ja tästä pohdinnasta tuli mieleeni, että Salkkareissa näkyy selkeästi tämä sama nimitrendi: alkuvuosien perinteisistä nimistä on vähitellen menty persoonallisempiin!

Kun Salkkarit alkoi, mukana oli roppakaupalla perinteisiä nimiä. Naisista löytyi Laura, Jenni, Katja ja Hanna. Miehistä mukana olivat vaikkapa Kalle, Jukka, Toni ja Markus. Alkuaikoina persoonallisin nimi taisi olla Siljalla - eikä sekään kovin persoonallinen ole.
Sen jälkeen on pikkuhiljaa menty persoonallisempiin nimiin. Mukaan ovat tulleet muun muassa Aamu, Oona, Joonatan, Miro, Iiris, Kasper ja Miika. Hieman persoonallisempia nimiä niiden perusPaulojen ja -Lassejen mukana.
Ja nyt sarjan nimivalinnoissa ollaan entistä persoonallisempia. Vai kuinka perinteisiltä kuulostavat Kiia, Siru, Jiri tai Peppi?

Jos linja jatkuu samaan suuntaan, niin tulevaisuudessa Salkkareissa saadaan seurata varmasti entistä persoonallisemmin nimettyjen henkilöiden elämää. Kenties jo ensi keväänä mukana kuvioissa ovat Tinttarella, Ritari, Pippuriina ja Jupiter. Myöhemmin taloon muuttavat kenties sisarukset Kaijamaija ja Mielikki-Kyllikki. Niin ja tietysti suomalaisten lasten kastenimissä suosiossa olevat Brooke, Ridge ja Nemo löytävät varmasti tiensä myös Salkkareihin - kenties Pihlajakadulle muuttaa vaikkapa Ridge Virtanen!
Ja kyllä, nämä kaikki nimet on ilmeisesti oikeasti annettu jollekin - nämä kaikki olen aiemmin bongannut jostain keskustelupalstalta.