Viikonloppuna tuli MTV:ltä yliannostus Hoganeiden perhe-elämää, kun sekä lauantaina että sunnuntaina aamupäivästä aina iltakuuteen saakka näytettiin sarjan ”Hogan knows best” –sarjan jaksoja, sekalaisessa järjestyksessä.
Asiasta tietämättömille mainittakoon, että kyseinen sarja kuvaa Hulk Hoganin perhe-elämää samaan tyyliin kuin aikoinaan myös Osbournesien perheen kohdalla. Itse asiassa nämä kaksi sarjaa ovat hyvin samankaltaisia, sillä molemmissa on julkkis-mies, vaimo, tytär ja poika (joista tytär on vanhempi), hulppea asunto, paljon eläimiä sekä paljon ihmeellisiä tapahtumia arkielämässä.

Hoganien perhe-elämää seuraava sarjaa tehtiin vuosina 2005-2007 ja sen jälkeen alkoi pyörimään erittäin omaperäisesti nimetty ”Brooke knows best”, jossa päähenkilönä on siis Hoganien parikymppinen tytär Brooke.
Kun on itsekin seurannut jo useampia jaksoja Brooken sarjasta ja tietää taustat Hoganien nykyisestä elämästä, oli viikonlopun Hogan-maratonia katsellessa usein naurussa pidättelemistä ja sarjassa ihmettelemistä. Jos Hoganit olisivat tienneet tulevaisuudestaan, monet näistä jaksoista olisi varmaan jätetty tekemättä...

No siis, ensinnäkin. Jo sarjan yhdessä jaksossa Hoganit käyvät parisuhdeterapeutin luona ja pohtivat suhteensa tulevaisuutta. Tuolloin Hulk julistaa ikuista rakkautta Linda-vaimoaan kohtaan ja Linda puolestaan on hieman epäileväinen omista tunteistaan.
No, sarjan kuvaaminenhan lopetettiin siihen, kun pariskunta erosi. Ja mikä olikaan eron syynä; Hulk petti Lindaa! Ja vieläpä tyttärensä Brooken ystävän kanssa; ikäeroa heillä oli vaivaiset 21 vuotta. Tosin tässä vaiheessa pari oli kuulemma jo keskenään päättänyt erosta, mutta kuitenkin.
Jottei Linda olisi jäänyt huonommaksi, hän hankki eron jälkeen itselleen poikaystävän lastensa koulusta; seurustelun alkaessa vasta 19-vuotias Charlie on vuoden Lindan poikaa vanhempi ja vuoden tytärtä nuorempi. Tällä pariskunnalla ikäeroa on vain 29 vuotta. Ja järkyttävintä on, että nämä kaksi edelleen seurustelevat ja ovat jopa kihloissa!
57-vuotias Hulk puolestaan seurustelee nyt 34-vuotiaan naisen kanssa, joten ikäerossa hän ei ole jäänyt paljoa ex-vaimoaan jälkeen.
Kaikillahan on tällaiset vanhemmat?

Tietäen pariskunnan nykyiset nuoret kumppanit, on monia sarjan kohtauksia vaikea katsoa pokkana. Etenkin Linda on osannut tehdä monia hauskoja asioita sarjan aikana; useimmiten toteamalla, että hän ei ymmärrä nykynuorten juttuja ja jää suosiolla paitsioon niistä. No, jos poikaystävä on samanikäistä kuin "nuoriso" (eli Lindan lapset), niin ilmeisesti Linda kuitenkin jotain tästä maailmasta nykyään ymmärtää?
Oma suosikkini on, kun Linda lehteä lukiessaan soimaa Demi Moorea kehdonryöstäjäksi. Demillä ja Ashtonilla on kuitenkin AINOASTAAN 16 vuotta ikäeroa.

Huvittava oli myös jakso, jossa Hulk tuntee jääneensä paitsioon poikansa Nickin elämästä ja päättää päästä jälleen sisälle nuorten maailmaan. Räp-levyjä ostava, driftausta opetteleva ja The Hillsiä televisiosta katseleva Hulk on kyllä hauska näky. Puhumattakaan siitä, kun Hulk opettelee poikansa opastuksella käyttämään tietokonetta ja Meseä; Nickin kirjoittaessa Mesellä, Hulk aluksi vastaa hänelle puhuen – ja kun siirrytään kirjoitukseen, kestää kymmenen kirjaimen kirjoittamisessa lähes minuutti. :D
Jos pariskunta on omasta mielestäänkin niin jäljessä itseään nuorempien menosta, niin miksi hankkia niin paljon itseään nuoremmat kumppanit?
Ilman huiviaan Hulk näyttää lähinnä vanhalta papalta, ja ihmettelenkin, miten joku niin nuori voi seurustella hänen kanssaan. Puhumattakaan siitä, että Lindan poikaystävä käyttää parhaat nuoruusvuotensa äitinsä ikäisen naisen kanssa. Uskomatonta.

Kaksinaismoralismia sarjassa edustaa lasten VANHOJEN seurustelukumppanien paheksunta. No, jos vanhemmat ryhtyvät tulevaisuudessa seurustelemaan runsaasti itseään nuorempien kanssa, ei saisi tuomita muutaman vuoden itseään vanhempien kanssa seurustelevia lapsia.
Sarjassahan siis Brooke toi kotiin esittäytymään uuden poikaystävänsä, joka osoittautui 30-vuotiaaksi! Reilu kymmenen vuoden ikäerohan on aivan liikaa? Yhtä kauhuissaan Hulk ja Linda olivat, kun 15-vuotias Nick seurusteli 18-vuotiaan tytön kanssa, aivan kamalaa.
No ei sillä, jos itse olisin Brooken poikaystävä, en varmaan ikinä edes uskaltaisi tulla esittäytymään tämän vanhemmille – sen verran pelottava herra Hogan osaa olla.

Sarjassa lapset Nick ja Brooke usein häpeävät vanhempiaan – monesti sen takia, kun vanhemmat ovat jääneet niin paljon ajasta jälkeen, eivätkä ymmärrä kaikkia nykynuorten juttuja. Uskon, että Nick ja Brooke häpeävät kuitenkin enemmän sitä, että heidän äitinsä uusi poikaystävä on heidän koulukaverinsa ja isän uusi tyttöystävä on Brooken klooni.
Brookella ja Lindalla välit ovat itseasiassa kokonaan poikki, äidin nuoren poikaystävän ja avioeron aikana olleiden valheiden ja sotkujen takia. Brooken kappale ”Dear mom” tiivistää tästä kaiken oleellisen.




Toinen jännä juttu sarjaan liittyen on Nick ja hänen autoilu-harrastuksensa. Sarjassa näytetään mm. kuinka Nick alkaa harjoittelemaan driftausta tosissaan, kuinka Nick kilpailee jne. Alkupuolella sarjaa näytetään myös kuinka ajokortiton Nick kunnostaa autoa ja lähtee kaverinsa kanssa ajamaan sillä lenkin testatakseen sen toimivuuden – saaden peräänsä niin poliisit kuin vihaiset vanhemmatkin.
Tätä taustaa vasten tuntuukin entistä järkyttävämmältä, että Lindan ja Hulkin eron lisäksi toinen syy sarjan lopettamiseen oli Nickin ajama kolari, jossa kyydissä ollut poika loukkaantui vakavasti. Nick joutui ylinopeudesta johtuneen kolarin vuoksi vankilaan kahdeksaksi kuukaudeksi. Jostain luin myös, että kolarissa kyse oli jostakin nopeuskilpailusta toisen auton kanssa.
Jep, olisi varmaan kannattanut pistää hieman rajoja pojalle ja rajoittaa ainakin autoilua alaikäisenä?

Harmi, että Hoganin perheen arjesta kertova sarja loppui, sillä nyt sitä draamaa olisi riittänyt enemmän kuin tarpeeksi. Eroprosessi, Nickin vankila-aika, Brooken välien täydellinen tulehtuminen äitinsä kanssa, Lindan toyboyn ystäväpiirin tunnelmat, Hulkin itsemurhan harkinta sekä kaikkien perheenjäsenten vanhat, uudet ja nykyiset seurustelukumppanit: siinähän sitä ohjelmaa olisi ollut vaikka kuinka moneen jaksoon.
Kun noissa nyt nähdyissä Hogan knows best – jaksoissa kokonainen jakso saattaa käsitellä ainoastaan Hoganien eläinten muuttostressiä tai sitä että Hoganit selvittävät mitä kosher on. Kenen mielestä tämä on mielenkiintoisempaa kuin Hoganien elämä eron jälkeen? Jep, arvelinkin ettei käsiä nouse pystyyn. ;)