Tällä viikolla julkistettiin Tanssii tähtien kanssa –kisailijat. Ja piiiiitkästä listastani huolimatta en pääse sanomaan ”Mä niiiin tiesin”, sillä kukaan (oikeasti, KUKAAN) listallani olleista nimistä ei päässyt tanssin pyörteisiin tänä vuonna.
Mainitsemistani ainoastaan Jethro pääsi tanssimaan, mutta minäkin mainitsin Jethron vain hänestä liikkuneiden tanssijuorujen vuoksi – joten en voi tästäkään tiedosta ottaa kunniaa itselleni.

Ei ollut yhtään poliitikkoa – mitä ihmettä? Ei ollut yhtään salarakasta tai BB-asukasta; tosin Jethro Rostedt menee aika lähelle ns. turhaa julkkista. Ei ollut yhtään pariskuntaa, eikä myöskään yhtään homoa – jollei melko homon näköistä ja oloista (ja myös homoksi arveltua) Antti Tuiskua lasketa.

Väistämättä mieleen tulee ajatus, että ovatko nämä OIKEASTI olleet ykkösvalinnat tanssijoiksi? Vai onko monia monia mooooonia julkkiksia pyydetty, mutta nämä ovat olleet ainoat, jotka ovat suostuneet? No, jokainen voi miettiä tätä itse...

Vaikka olenkin melko pettynyt sekä siitä ettei kukaan ehdokkaistani päässyt tanssimaan että yleisesti koko tanssikisailijoiden tarjonnasta ja laadusta, ajattelin kuitenkin ruotia hieman näitä pareja ja sitä mitä heiltä voidaan mahdollisesti kisassa odottaa.
Tässä siis Tanssii tähtien kanssa –kisailijat – Maikkarin sivuston esittelemässä järjestyksessä!

Juha Veijonen
Tanssii tähtien kanssa –sivuston esittelyssä Veijosta tituleerataan yhdeksi Suomen eturivin näyttelijöistä. On totta, että Juha on tunnettu näyttelijä ja ollut monessa mukana, mutta ainakin itselleni mieleen tulee monen monta tunnettuudessaan hänen edelleen menevää suomalaisnäyttelijää. En sitten tiedä, että kuinka leveä tuo eturivi mahtaa olla.
Kun tiedän, että myös kirjailija Juha Vuorista on pyydetty tanssimaan tähtien kanssa, en voi välttyä ajatukselta, että onkohan Veijonen Vuorisen korvaaja? Miesten olemus on todella samankaltainen ja nimetkin melkein samat; vain neljä kirjainta eroa ja se ei ole paljon se!
Juhan tanssitaidoista on vaikea sanoa mitään; en muista onko hän missään roolissa tanssinut – tuskin ainakaan Häjyissä. ;) Mutta Veijosessa voisi olla aineksia tämän kauden Kanki-Kaikkoseksi.

Satu Silvo
Satu Silvo on mielestäni outo valinta tanssilattialle, sillä hän ei ole ollut juurikaan julkisuudessa tai elokuvissa viime aikoina. Wikipedia kertoo, että kahden viime vuoden aikana Satu on ollut elokuvissa Jos rakastat ja Ralliraita – kumpaakaan näistä en ole itse nähnyt. Ainoa uutinen viime ajoilta, jonka löysin, kertoi seurustelusuhteesta näyttelijä Reidar Palmgrenin kanssa.
Satu Silvo on vähän menneen talven lumia, enkä ainakaan minä ole häntä edes kaivannut julkisuuteen. En ymmärrä miksi Satu Silvo on tullut tuotantoyhtiölle (tai kuka nyt näitä tanssijoita valitseekaan) mieleen ensimmäisenä – tosin joka kaudella on ollut yllättäviä valintoja juuri tämän julkisuus-näkökulman kannalta. Jos Sadun ex-mies Heikki Kinnunen olisi myös pyörähdellyt tanssilattialla tänä vuonna, olisi meno ollut mielenkiintoisempaa seurattavaa.
Itselleni Satu on tutuin Pekko-elokuvista; tästä tulikin mieleeni, että eikö Pekko olisi ollut hulvaton näky tanssilattialla? Tai Marja Tyrni? Kete Rahkonen? Uuno Turhapuro? Vääpeli Körmy? Matti Näsä? Kesämies? Touko-Pouko? Suomalaisia tunnettuja komedia- ja sketsihahmoja löytyy valtava määrä; nämä kun laittaisi tanssilattialle, kyllä olisi yleisöllä naurussa pidättelemistä. ;)

Antti Tuisku
Jälleen on mielestäni Maikkarin esittely hieman outo, sillä Antti saa kunnian olla Suomen tunnetuin ja rakastetuin Idols-tähti. Idols-tähtien joukosta löytyy myös mm. Anna Abreu, Anna Puu ja jopa Euroviisuissa Suomea edustanut Hanna Pakarinen. Millähän mittarilla Antin tunnettuus ja rakastettavuus on mitattu? Uskon että ainakin monien miespuolisten mielestä Antti ei ole rakastetuin vaan lähinnä vihatuin Idols-tähti. Ehkä voisikin sanoa että tunteita herättävin tai kiistellyin?
No, Antti on harrastanut tanssia jo ennen Idolsia ja osaakin varmasti liikkua parketilla. Uskon että Antti seuraa Nicke Lignellin jalanjälkiä ja esiintyy kisassa edustavasti ja sulavaliikkeisesti edeten kisan kärkipäähän.

Jethro Rostedt
Jethro edustaa nyt tässä kisassa sitä turhaa julkkista. Diili-ohjelmassa kisaillut Jethro on saanut osakseen runsaasti julkisuutta, vaikka ei edes voittanut kisaa! Hänen edelleen kisassa yltäneitä henkilöitä tuskin enää edes muistetaan nimeltä tai ulkonäöltä, mutta Jethro se vaan porskuttaa eteenpäin julkisuudessa.
Jethro on tänä syksynä tanssikisan lisäksi mukana myös Big Brother Business Editionissa. Mies aikoo näemmä kiertää kaikki tosi-tv – ohjelmat läpi? Jos Jethro ei osallistuisi tanssikisaan, epäilisin ehdottomasti hänen olevan se huhuttu julkkis, joka BB-taloon tänä syksynä astuu. Toki jos Jethro tippuu tanssikisasta alkuvaiheessa, hänhän ehtii vielä BB-taloonkin. Sitten vuorossa voisivat olla Idols, Pelkokerroin ja Talent. Jos Jethro eroaa, niin kenties myös Maajussille morsian. Ja sokerina pohjalla tietysti Huippumalli haussa?
Jethro on kisan supliikkimies, mutta epäilen että hänen puhelahjansa eivät paljoa auta tanssilattialla. Jethro voikin olla yksi alkuvaiheen putoajista.

Maria Jungner
Ei näitä valintoja tanssijoiksi voi kuin vain ihmetellä. Mikael Jungnerissa olisi ollut edes jotain mielenkiintoista, mutta Maria Jungner tunnetaan (omista ansioistaan huolimatta) lähinnä vain Mikaelin vaimona. No, toivottavasti Mikael nähdään yleisön joukossa kannustamassa vaimoaan innokkaasti.
Mariasta en edes keksi enempää sanottavaa, se kai kuvastaa jo melko hyvin fiiliksiäni hänen osallistumistaan kohtaan.

Laura Voutilainen
Laura on oma inhokkini suomalaisjulkkiksista, mutta kieltämättä (ainakin tässä joukossa) Laura voi tuoda tanssilattialle kaivattua pirteyttä ja räväkkyyttä. Kunhan vaan pidetään huoli, ettei Laura pääse vahingossakaan laulamaan itse; en kestäisi kuulla Addicted to you:ta taustamusiikkina...
Veikkaan Lauran tanssityylin olevan rento, mutta uskon naisen myös taipuvan ja muuntuvan moneen. Joten Laura varmaan valitettavasti menestyy tässä(kin) kisassa pitkälle.

Nasima Razmyar
Viimeistään tässä kohtaa jokainen ihmettelee, että millä perusteella nämä tanssijavalinnat oikein tehdään? Vuoden pakolaisnainen, ok, ihan hienolla asialla ollaan, mutta oikeasti. Tanssii tähtien kanssa –kisan pitäisi olla suomalaisia KIINNOSTAVA ohjelma ja siinä pitäisi tanssia TUNNETTUJA julkkiksia. Itsellä (eikä avomiehellä) ollut nimen perusteella aavistustakaan, että kuka tämä Nasima oikein on. Toki olen tietoinen Vuoden pakolaisnainen –tittelistä, mutta eipä sen saanut henkilö jäänyt erityisesti mieleen.
Jos yleisöäänet ratkaisevat, niin uskonpa Nasiman tippuvan ensimmäisten joukossa. Ellei hän sitten sattumalta ole häikäisevän loistava tanssija. Hänen kotimaassaan tanssiminen ei ole naisille sallittua, joten hieman epäilen tätä loistavuutta.

Anna Perho
Perho tuli taloon tanssimaan. Provosoivana tunnetulta Anna Perholta odotan totta kai samanlaisia shokeerauksia kisassa kuin naiseksi pukeutuneelta Eppu Salmiselta aikoinaan. En tiedä miten Perho voisi kisassa shokeerata, mutta kai hän jotain keksii.
Perhon tavaramerkkinä on kysyä asioita, joita muut eivät uskalla kysyä. Voimme siis varmasti odottaa mielenkiintoisia kysymyksiä tanssiopettajalle ja nasevia kommentteja Jorma Uotiselle. Tanssitaito lienee Perhon kohdalla toissijaista.

Joona Puhakka
Joonasta tulee selkeästi mieleen entinen tanssikisailija Markus Pöyhönen. Urheilullisissa miehissä on paljon samaa ja varmaan tanssin sarallakin miehet ovat tasavertaisia.
Joonan kisailun myötä katseet kohdistuvat myös yleisöön, sillä sieltä varmasti löytyy Miljonääri-Jussia aiemmin haikaillut vaimo-Funi sekä pariskunnan 1,5-vuotias lapsi.
Urheilijan kropalla ja määrätietoisella voitonhakuisuudella uskon Joonankin olevan kärkipäässä tässä kisassa.

Jukka Rasila
Viimeisenä – muttei suinkaan vähäisimpänä – on henkilökohtainen suosikkini tanssijoiden joukossa. Jukka Rasilan hauska tyyli ja rento elämänasenne tulee näkymään varmasti myös tanssilattialla. Toivottavasti Jukka on hyvä ja ennen kaikkea hauska tanssija!
Aiemmin oli puhetta niistä komediahahmoista. Jukaltahan näitä löytyy useampia, mm. Mr. Aimo Ala-Mansikka ja Touko-Pouko. Hienoa olisikin nähdä joku näistä yhtenä sunnuntaina tanssin pyörteissä.
Jukka Rasila on yksi näyttelijäsuosikeistani ja kaiken kaikkiaan erittäin hauska mies. Tietämättä sen tarkemmin Jukan tanssilahjoista, toivon että hän kiilaisi kisan lopulliseen voittoon. Nyt vaan sitten jännityksellä odotan tanssikisojen alkua ja toivon ettei Rasila ole Kanki-Kaikkosen manttelinperijä – vaikkakin Jukka itse toteaa omistavansa kaksi vasenta jalkaa. Tosin Kaikkonenkin eteni tanssikisoissa pitkälle tanssitaidottomuudella, kenties Rasilakin tekee samoin. Luotto häntä kohtaan on ainakin vahva.

Niinjoo. Onhan siellä tanssikisoissa näiden ”julkkisten” lisäksi myös heidän parinaan tanssivat ammattilaiset. Mutta he ovat kaikki niin kauniita ja komeita ja taitavia, että heitä on turha sen enempää ruotia.
Jos voitto tulisi tanssiammattilaisen perusteella omat suosikkini olisivat ehdottomasti Sanni Siurua ja Aleksi Seppänen. Näin ollen tanssikisan kärkikaksikko olisi Joona Puhakka ja Maria Jungner.
Toivon kuitenkin että kärjestä löytyisivät Jukka Rasila, Antti Tuisku sekä parinsakin perusteella sinne päätyvä Joona Puhakka. Kolmen miehen kärki voisi olla kiinnostava, kun ensimmäistä kautta lukuun ottamatta aina voittaja on ollut nainen.