Olen seurannut Linnan juhlia pikkutytöstä asti. Parinkymmenen vuoden aikana on tainnut jäädä väliin yhdet juhlat, muuten olen uskollisesti ollut television ääressä Linnan ovien auetessa vieraille.
Tietysti Suomen itsenäisyys on hieno ja arvokas asia ja itsenäisyyspäivään liittyy aina tiettyä juhlavuutta, mutta ainakin itse (kuten myös valtaosa Suomen kansasta) seuraan juhlia lähinnä pukuloiston takia.

Tänä vuonna hienoja pukuja tuntui olevan kuitenkin tavallista vähemmän. Joo, olihan siellä hienoja pukuja ja voisin ottaa omaan vaatekaappiini useamman puvun. Mutta puvuissa ei ollut mitään, joka olisi sykähdyttänyt ihanuudellaan to-del-la paljon, ylitse muiden.
Niin, ja Halosella Victorian häissä käytetty puku. Kierrätys on päivän teema, mutta eikö pukua olisi voinut vaikka tuunata tai jotain? Nyt jäi jotenkin huono vaikutelma koko Tarjan puvusta – ihan kuin itsenäisyyspäivä olisi presidentillemme niin vähäpätöinen asia, ettei edes juhlan puvustukseen viitsitä panostaa lainkaan.

Mitkä sitten olivat minun mielestäni hienoja pukuja? Koska kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, niin kuvat lempipuvuistani alla! Ja koska en osaa laittaa pukuja paremmuusjärjestykseen, niin ne eivät siinä ole. :)




Ylläriylläri, että Tanja Karpelan puku on jälleen yksi kauneimmista. Tosin Tanja Karpela on niin nätti, että näyttäisi varmaan hyvältä myös jätesäkki päällään. Voi myös olla, ettei tämä Tanjan puku olisi saanut niin paljon kehuja, jos se olisi ollut jonkun toisen päällä.




Toinen nainen, jonka pukuvalinnat menevät nappiin yleensä joka vuosi on tietysti Satu Taiveaho. Eikä Satu pettänyt tänäkään vuonna: hieno puku, eikä minua haittaisi lainkaan, jos se sattumalta eksyisi minun vaatekaappiini. ;)




Laura Ruohosen puku oli nätti, mutta kampaus ja muu olemus ei niinkään.




Enduron maailmanmestarin puoliso Marika Ahola. Nätti puku ja sopii hyvin tälle naiselle. Yksi Linnan tämän vuoden parhaimmistoa, ehdottomasti.




Eija-Riitta Korholan musta tyylikäs puku oli myös hieno.




Mari Kiviniemen puku oli myös yksi kauneimmista. Sopivasti persoonallisuutta ja juhlallisuutta, tykkään.




Janina Anderssonin puvut ovat yleensä aina minun makuuni. Ja tietysti Janinan lookin täydentää aina Rölli kavaljeerina. ;)




Ville Peltosen Hanna-vaimon puku oli myös kaunis.




Ja vielä yksi punainen; Minna Kaupin puku. Yleensä en punaisesta väristä niin kovasti tykkää, enkä sitä itse päälleni pukisi, mutta tänä vuonna punaiset puvut olivat ehdottomasti juhlien parhaimmistoa.


Henkilö, jota odotin innolla Linnan juhliin oli totta kai Paleface. Itse odotin siis lähinnä sitä, että meneekö herra oikeisiin Linnan juhliin vai protestoimaan Linnan juhlia vastaan – kuten herran kriittiset sanoitukset voisivat ennustaa. Paleface petti ja hänet nähtiin kuitenkin punaisella matolla.



Media ja keskustelupalstat tuomitsivat Palefacen tennarit häpäisynä. En tiedä olenko minä jotenkin outo, mutta minusta ne sopivat täydellisesti Palefacelle. Paleface vaikuttaa mieheltä, jolle jo puvunkin päälle laittaminen on suuri saavutus ja mies tuntee olonsa kaikkea muuta kuin kotoisaksi puvussa. Tennarit ovat Palefacen omaa tyyliä, sopivat hienosti kokonaisuuteen, eivätkä minusta mitenkään pilanneet juhlien tunnelmaa.
Niin no, minun mielestäni myös Velton suurensuuri baskeri oli hassunhauska, eikä tökerö. Että ehken sitten muodista ja etiketeistä mitään ymmärräkään. :)




Miesten asuista pitää vielä mainita Lauri Tähkän asu, joka oli oikeasti tosi hieno ja tyylikäs. Olisi hienoa, jos muutkin miehet jaksaisivat panostaa pukeutumiseensa yhtä paljon kuin naiset; kuten Tähkä esimerkillään näyttää, niin myös mies voi olla tyylikäs muussa kuin perinteisessä frakissa. Lisää tätä!
Pakko kylläkin vielä mainita, että Lauri Tähkän osalta aluksi huomioni keskittyi enemmän Tähkän isoihin kanootteihin puvun sijasta. Olisi mielenkiintoista tietää, mitä kenkäkokoa Tähkä käyttää; katsokaa vaikka itse kuinka isot nuo jalat ovat!




Ja sitten tietysti pitää käydä läpi ne flopit. Jotka tällä kertaa omalla kohdallani ovat aika erilaiset kuin median mielestä!

Illan erikoisimmat puvut olivat tietysti printtikuvioiset puvut. Jokaisen omaan harkintaan jää se, että kumpiko sopii SUOMEN itsenäisyyspäivään ja teemaan paremmin; Umayya Abu-Hannan tummaihoinen lapsi vai Lisa Sounion pukua koristanut sotilas.



Lisa Sounion puku oli ihan ok, mutta Umayya Abu-Hannan puku oli ehdottomasti yksi juhlien kamalimmista. Kuvituksen idea oli ihan hauska, kun sen vihdoin kuuli, mutta ensi näkemältä puku aiheutti vain negatiivisia tunteita siitä, miten tuollainen puku liittyy Suomen itsenäisyyteen. Kaiken lisäksi puku ei ole edes kaunis saati sitten juhlava. Ei, ei tuollaista voi pukea päälleen arvokkaisiin juhliin.


Linnan kamalimmaksi puvuksi pääsee kuitenkin minun listallani Meri-Kukka Forsiuksen puku. Miksi ihmeessä kauniin ja hyväkroppaisen naisen pitää pilata itsensä laittamalla tuollainen hirvitys päälleen? Ja kaiken kauheuden kruunasi – eikä mitenkään hyvässä mielessä – kaulassa roikkunut naru. Ei voi muuta sanoa kuin hyi. En ymmärrä miksi tämä puku on saanut paljon kehuja!




Flopiksi on nostettava myös sekä Krista Kososen että Virpi Sarasvuon puvut. Molempia hehkutettiin mediassa etukäteen, eikä kumpikaan puvuista ollut minusta kovinkaan ihmeellinen.



Kristan puku ei lainkaan imarrellut näyttelijättären kroppaa; tissit näyttivät olemattomilta, pylly isolta ja muu kroppa melko tasapaksulta. Lisäksi ihonväriä lähellä oleva kangas ei koskaan ole mielestäni hyvä valinta asuksi, Krista kun monesti näytti juhlivan ilman vaatteita.



Sarasvuon puku puolestaan oli niin perusmassaa kun vaan voi olla. Itse en ainakaan löytänyt puvusta mitään ihmeellistä. Olisi sitä vauvamasua varmaan voinut esitellä hienommassakin puvussa.

Jännä juttu, että Linnan kuningatar –äänestyksissä on ollut mukana niin Meri-Kukka, Krista kuin Virpikin. Toivottavasti he eivät kerää runsaasti ääniä...
No, lohdutuksena kuitenkin se, että omista suosikeistanikin moni on ollut mukana samaisissa äänestyksissä. :)


Pukujen lisäksi yksi tämän vuoden jännittävimmistä asioista Linnan juhlissa oli varmastikin case Päivi Räsänen. Homopuheillaan tunteita kuumentanut Räsänen kun joutui kohtaamaan Linnassa myös niitä homoja, joille hän ei soisi samoja oikeuksia kuin heteroille. Olisipa ollut hienoa olla todistamassa näitä kohtaamisia. ;)
Räsäsen puheet ovat minussa monesti nostattaneet vihaisia tuntemuksia naista kohtaan. Kun mediassa etukäteen hehkutettiin, että Räsänen on homokohun takia yksi Linnan seuratuimmista henkilöistä, tuli hänestä entistä kiinnostavampi juhlija myös minun mielestäni. Ja erityisen iloinen olin siitä, että Räsäsen seuraksi Linnaan oli saatu Mr Gay Finland (tai kaksi Mr Gy Finlandia, jos selostajia on uskominen), Räsäsen puheiden takia kirkosta eronnut Jani Toivola sekä muutama lesbopariskunta. Käännetään vaan veistä Räsäsen haavassa, ihan oikein hänelle! Niin ja jos selostajia tosiaan on uskominen, niin nähtiinhän linnassa myös homopari Timo Soini puolisonsa Timo Soinin kanssa. :D



Pakko kommentoida vielä Räsäsenkin pukua. Joka siis muistutti enemmän hääpukua kuin iltapukua. Olikohan tässä Päivillä tarkoituksena muistuttaa, että vain heteropariskunnat voivat hääpukua pitää? Vai onko Räsäsen tytär menossa lähiaikoina naimisiin – Iltasanomissa kun luki, että Räsäsen vanhan linnanjuhlapuvut ovat menneet tyttärien vanhojentanssi-puvuiksi.