TV: n katsominen on helpottunut huomattavasti esimerkiksi televisioista löytyvän ohjelmaoppaan ja info-napin avulla. Ja Elisa Viihteen ansiosta nykyisin voi jopa laittaa suoran lähetyksen pauselle ja käydä hakemassa jääkaapilta murkinaa, vaikkei olisikaan mainoskatko, eikä missaa ohjelmasta mitään!

Yhtä keksintöä vielä kuitenkin kaipaan television valtakuntaan. En tiedä onko se mahdoton toteuttaa, mutta toisaalta – eipä nykypäivän teknologialla mikään tunnu enää olevan mahdotonta.

Olisin siis erittäin kiitollinen, jos joku fiksu ihminen kehittelisi info-napin rinnalle työnimellä ”Missä mennään?” kulkevan napin.
Kun info-napista näkee, mitä sarjan kyseissä jaksossa tapahtuu tai mistä elokuva kertoo, niin ”Missä mennään?” –nappi kertoisi mitä siihen asti on jo tapahtunut. Ei siis välttämättä tarvitsisi kohtaus kohtaukselta tarkasti kertoa kaikkea, mitä katsoja on missannut, mutta jonkinlainen lyhyt katsaus kuitenkin. Sellaiset asiat, joilla on merkitystä ohjelmassa seuraavaksi tapahtuvien asioiden kannalta. Vaikkapa tyyliin "Lasse on sanonut Paulalle loukkaavia asioita. Niko pussasi Katariinaa. Sebastian ruokki Ritvan."
Tämä helpottaisi suunnattomasti katsojia, jotka eivät ehtineetkään katsomaan lempiohjelmaansa alusta asti. Sekä tietysti kanavasurffaajia, jotka bongaavat hyvältä vaikuttavan leffan kesken kaiken ja haluavat tietysti tietää, mistä ovat tähän mennessä jääneet paitsi.
Eikä "Missä mennään?" -nappia tarvitsisi kehittää edes ihan kaikkia ohjelmia varten. Esimerkiksi uutisissa tämä nappi tuskin olisi kovin tarpeellinen. Mutta ainakin leffoihin ja sarjoihin tätä nappia kaipailisin.
Joten jos joku voisi nyt saman tien alkaa työstämään tätä ideaani? Kiitos!

Toinen, varmaan yksinkertaisempi pyyntö, TV-toimintojen kehittelijöille. Tiedän, että tämä on mahdollinen, koska ainakin MTV:llä tämä on jo käytössä ja helpottaa suunnattomasti sarjojen katsomista.
Eli siis vasemmassa yläreunassa oleva palkki, jossa näkyy a) mikä ohjelma parhaillaan on meneillään ja b) missä vaiheessa ohjelmaa ollaan menossa. Tämä helpottaa erityisesti kanavasurffaria, sillä jos palkki on jo lähes oikeassa laidassa, tietää että kyseinen ohjelma loppuu näillä minuuteilla, eikä sitä kannata jäädä enää katsomaan.
Joten tämä käyttöön myös Ylelle, Maikkarille, Neloselle ja Subille, jookos?