Löysin Ilta-Sanomien nettisivuilta kesäkuussa ilmestyneen uutisen, joka on otsikoitu "Tämä ruoka lihottaa kesällä". Rasti ruutuun, kuinka montaa näistä olet nauttinut tänä kesänä.

1. Rasvaiset grillilihat ja makkarat
KYLLÄ. Vaikka grillistä löytyykin yleensä myös kasviksia tai lisukkeena on perunoita ja salaattia, täyttyy vatsani useimmiten nimenomaan lihapitoisimmista vaihtoehdoista. Kun kaasugrilli löytyy omalta takapihalta, tulee grilliruokaa nautittua joka kesä useita useita kertoja.

2. Friteerattu kana ja muut lihat
EI. En kyllä oikein edes ymmärrä miten tämä lihottaa erityisesti kesällä? Itse syön friteerattua lihaa yleensä vain ravintolassa, en ole itse koskaan mitään friteroinut. Eikä se ainakaan kesäruokailuun minusta kuulu.

3. Majoneesipohjaiset salaatit
KYLLÄ. Voiko grilliruuan kanssa tarjota jotain muuta kuin majoneesipohjaista salaattia? Jos ei siis perus vihreää salaattia lasketa.

4. Rasvaiset salaatin lisukkeet
KYLLÄ. Myös se terveellinen vihreä salaatti kaipaa kaverikseen salaatinkastiketta, joka yleensä ei ole sieltä rasvattomimmasta päästä.

5. Makeat alkoholijuomat
KYLLÄ. Kuten Ilta-Sanomatkin toteaa; terassilla piipahtaminen kuuluu kesään. Eikä kesää oikeastaan voi viettää ilman kylmää siideriä, jäähileistä lonkeroa saati sitten raikasta drinkkiä.

6. Limsat, energiajuomat, smoothiet, pirtelöt.
KYLLÄ. Juon janoon vettä tai vichyä, mutta kyllä näitä lihottaviksi listattuja juomia silti kuluu kesällä runsaasti. Limsaa eniten.

7. Jäätelö
KYLLÄ. Kesä ja jäätelö kuuluvat saumattomasti yhteen - mitä olisikaan kesä ilman jäätelöä? En ole laskenut montako jäätelöä olen tänä kesänä tuhonnut, mutta arvio liikkuu 30-50 paikkeilla.

8. Naposteltavat ja niiden lisukkeet
KYLLÄ. Kesähelteillä sipsejä ei ole kulunut ihan niin runsaasti ja muutenkin naposteltavat ovat enemmän talvi- kuin kesäruokaa. Mutta kyllä niitä kesälläkin tulee vatsaansa ahdettua.

9. Rasvaiset välipalat
KYLLÄ. Kesätapahtumissa näihin tulee sorruttua ja heinäkuun aikanakin on tullut nautittua niin makkaraperunoita, lihapiirakoita kuin hampurilaisiakin.

Jos siis Ilta-Sanomien juttuun on uskomista, minä muistutan syksyn tullessa lähinnä ryhävalasta. No, onneksi "Kesäkuntoon 2011" -kampanjan voi aloittaa jo heti ensimmäisten syysiltojen ratoksi.