En tiedä kertooko se jotain minusta, suhtautumisestani kokkeihin vai kokkiohjelmista, mutta olen nyt huomannut jotain yhtäläisyyttä televisiossa pyörivissä kokkiohjelmissa.
Seuraan siis Top Chef Suomea, MasterChef Suomea sekä Junior MasterChefiä - ja kaikissa ohjelmissa suosikkini on mies! Monestihan huippukokit ovat miehiä, vaikkakin perinteisesti oletetaan että perheessä nainen hoitaa kokkaamisen miehen sijaan. En sitten tiedä mitä se kertoo minusta, että myös inhokkini näissä ohjelmissa ovat naisia. :D

Tämä tuli tosiaan mieleen eilen MasterChef:iä katsellessani. Eilen tippunut Ellen on ollut ylivoimainen inhokkini ohjelman alkumetreiltä asti - inho Elleniä kohtaan on kasvanut etenkin parin viime jakson aikaan. Neito syyttää epäonnistumisistaan muita ja eilisessä jaksossa haukkui jopa tuomareita typeriksi, kun eivät olleet laittaneet sushiriisiä vaan pitkäjyväistä riisiä mysteerilaatikkoon. Ellen on kyllä raivostuttavin kokkikisailija, onneksi häntä ei enää tarvitse kisassa katsella. Ihmettelen, että Ellen pääsi näinkin pitkälle tuolla asenteella. Ellenin ohella inhoan myös Sirliä, mutta lähinnä siksi, että hän muistuttaa yhtä tuntemaani ärsyttävää tyttöä. :D Sirli varmaan on ihan mukava tyyppi ja olen alkanut pitää hänestä yhä enemmän. Yhteneväisyydet etenkin ulkonäön ja eleiden osalta vaan ovat niin vahvat, etten täysillä voi Sirlistä pitää.
Niin ja sitten se suosikki. Oikeastaan jo ensimmäisten jaksojen aikana minut vakuutti oivaltavilla ja näyttävillä annoksillaan Teemu, joka vaikutti olevan ylivoimaisesti parempi kuin kaikki muut. Ja mikä parasta, Teemu oli myös aika vaatimaton omista kyvyistään. Uskon edelleen Teemun voittoon - etenkin kun vertaa hänen taitojaan jäljellä olevaan porukkaan.

Top Chefissä oma suosikkini oli ehdottomasti hiljattain tippunut Markus. Markuksella oli jotenkin niin rento elämänasenne ja hän teki upean näköistä ruokaa. Vaikken itse kalaa ja mereneläviä syökään, niin Markuksen ruuat näyttivät kuitenkin yllättävän hyviltä. Vaikka Markus olikin suosikkini, niin onhan kisassa tärkeää myös vankka kokemus - jota monelta muulta kisaajalta löytyy Markusta enemmän. En ehkä ihan täysillä uskonut Markuksen voittoon, mutta uskoin hänen silti pääsevän kisassa nykyistä pidemmälle. Markuksen tilalle suosikiksi nousee varmaan loppukaudeksi Akseli, joka on myös reilun ja osaavan oloinen kaveri.
Varsinaisia inhokkeja (ainakaan samalla tavalla kuin Ellen MasterChefissä) ei TopChefissä ole, mutta kaksi naista voisin pudottaa kisasta samantien. Ensimmäisenä tietysti Maija huonon asenteensa vuoksi. Asenne on parantunut matkan varrella, mutta minusta Maija ei vaan silti kuulu tuonne kisaan. Jos nainen on valmis lopettamaan kisan kesken sen takia, että siellä ei ole käytössä hänen oma keittiönsä ja raaka-aineet juuri siinä haluamassaan järjestyksessä, niin ei hän ansaitse olla mukana. Valitettavasti Maija kuitenkin kokkaa varmaan joukon parhaiten, joten uskoisin hänen päätyvän vähintään top kolmoseen. Maijan lisäksi tiputtaisin kisasta Anninan - ihan pelkästään hänen taitojensa takia.

Kolmas seuraamani kokkisarja on iki-ihana Junior MasterChef. Josta muuten taisi jäädä yksi jakso välistä näyttämättä, kiitos vaan TV Viisi. Ainakin ohjelmatiedoissa luki, että sarja alkoi pe 4.3., mutta silti viime perjantaina näytettiin jo kolmas jakso sarjasta. No, ehkä jatkossa saadaan katsoa jokainen jakso. :)
Mutta asiaan. Suosikkini on siis ehdottomasti Sam. Poika, joka teki minuun vaikutuksen jo ensimmäisessä jaksossa tekemällä temperoitua suklaata. Lisäksi Sam on aivan uskomattoman suloinen ja sympaattinen, aivan ihana!
Varsinaista inhokkia Juniorissa ei ole, koska eihän ketään lasta edes voisi inhota. Mutta jos joku pitäisi nimetä, niin kyllä se olisi jälkkäriprinsessaksi kruunattu Lucy. Ihan vaan siksi, että Lucy on jotenkin niin teennäisen ylipirteä ja vaikuttaa ehkä vähän stereotyypiltä ainoasta lapsesta - eli siis lapsesta, joka saa vanhemmiltaan sormia napsauttamalla mitä vaan haluaa.
Junior MasterChef eroaa näistä kahdesta muusta kokkikisasta monin tavoin ja itseasiassa se eroaa myös minun suosikkieni osalta. Nimittäin kakkossuosikkini tässä kokkikisassa on tyttö! Toinen kaksosista, eli Sofia. Isabellakin on kyllä tosi hyvä (ja hän varmaan olisi sitten kolmossuosikkini), mutta Sofian persoona on Isabellaa mielenkiintoisempi. Ja onhan tuo italialainen ruoka aika hyvää, nam. :)