Big Brotheria katsellessa on useamman kerran tullut mieleen, että kuinka huono yleissivistys voikaan ihmisillä olla. Ei siis ainoastaan yhdellä tai kahdella asukkaalla, vaan ihan yleisesti ottaen kaikilla. Tuore esimerkki tästä on eilisen Tsernobyl-keskustelu, jossa voimala sijoitettiin Venäjälle.

Ylivoimaisesti kaikista huonoimmalla yleissivistyksellä loistaa ehdottomasti Elisabet. Löysin keskustelupalstalta listan Elisabetin väläytyksistä BB-talossa. En ole itse kaikkia näitä kuullut, mutta hyvät naurut sai monista. Ei uskoisi, että Suomessa asuva kohtalaisen sivistyksen jo peruskoulussa saanut ihminen voisi olla noin tietämätön. Mutta näköjään se on mahdollista!

Alla muutama poiminta Ellun kuolemattomista viisauksista. Toivottavasti nämä tarjoavat teillekin päivän naurut - tai edes päivän ällistykset. :D

Yksi hauskimmista jutuista on ehdottomasti tämä kondomi-episodi, joka saa minut epäilemään, että millaisten miesten kanssa Ellu oikein on ollut läheisessä kontaktissa. Asukkaat puhalsivat kumihanskasta "ilmapallon", josta siis sojotti viisi sormea. Fiksu-Ellu kysyi, että onko tuo kondomi. :D

Toinen hauska juttu, josta kuulin ensimmäistä kertaa vasta nyt. Eli Niko oli kertonut vanhempiensa asunnosta Tampereella ja kyseli muilta että mikä sen hinta olisi voinut olla. Kun Niko ilmoitti, että hinta oli 250.000, niin mitä kysyy Ellu? "Kuussa???" :D

Ellun mukaan Tukholma-nimistä kaupunkia ei ole olemassa. Ok? Minkähän nimisessä Ruotsin pääkaupungissa olen sitten itsekin vieraillut?
Kaupunki-tietämys menee muutenkin ihan nappiin, koska Elisabetin mukaan Kanadan pääkaupunki on Manchester. Mikähän on Suomen pääkaupunki Ellun mielestä? 

Myös Suomen historian tärkeät henkilöt ovat hyvin Ellun tietoudessa. Joulupukki kun on oikeasti olemassa ja Sibelius elää vieläkin. Jepjep.

Ja loppuun vielä ihan suoria sitaatteja:
"Miten se meni se Leonardo ja Julia -biisi?"
"Monta päivää vuodessa on? 135?"
"Mun mielestä Suomi on ainoa maa, missä on mottoja. Eihän muissa niitä ole."
"Tehdäänkö sipsit sokerista?"
"Kiina taisteli mongoloideja vastaan."
"Meillä on kotona vielä putkinäkötelkkari."

Perinteisestihän sanotaan, että poliiseilta ei vaadita suurta älyä, riittää kun työparista toinen osaa lukea ja toinen kirjoittaa. Että sinänsä tämä Ellun aivotoiminnan taso ei vielä välttämättä estä häntä pääsemästä haaveammattiinsa. Selvittämättä on vielä, onko Ellun vahvuus lukeminen vai kirjoittaminen.