Tänään BB-talon kokelaista osa ylenee asukkaiksi, jollain tapaa. Menettelytapaa ei ole julkisuuteen kerrottu, mutta oma veikkaukseni on seuraava: Talosta lähtee kokonaan pois kaksi henkilöä, jotka ovat siis katsojien äänestämiä. Lisäksi 2-6 henkilöä ”häädetään” talosta, mutta he menevätkin kakkosBB-taloon (jonka kuvat olivat BB:n sivuilla hetken ti-iltana). Ja tämän lisäksi ainakin varsinaiseen BB-taloon – ehkä myös kakkosBB-taloon – menee muutama uusi asukas.
Tänään nähdään, miten asiassa käy!

Nyt kun on vajaan viikon seurannut asukkaiden eloa, ovat mielikuvat vahvistuneet tai muuttuneet. Monikaan nykyisistä asukkaista ei minua säväytä, ja olisin valmis luopumaan melko monesta asukkaasta – jos vaan tilalle tulisi mielenkiintoisempia.
Alla oma listani siitä, keiden pitäisi jäädä taloon, keiden pitäisi lähteä ja keiden kohtalo ei minua juurikaan kiinnosta. ;)


Talon täysivaltaisina asukkaina tahtoisin nähdä:


Satu
Satu olisi voinut olla tällä listalla jo sen takia, että Satu on ainoa talon ”aikuisempi” henkilö. Tämän lisäksi Satu on todella hauska, omaa uskomattoman itseironian ja kertoo omat mielipiteensä vahvasti.
BB-kausi menettää paljon, jos Satu joutuisi nyt talon jättämään. En usko Sadun voittavan koko roskaa, mutta ehdottomasti hänet kannattaa pitää mukana talossa vielä jonkin aikaa.

Ville
Toistaiseksi Ville on jäänyt hieman syrjään, kun kamera on tykännyt kuvata enemmän keskipisteenä olosta nauttivia asukkaita. Villellä on kuitenkin vielä paljon annettavaa, ja toivonkin että jatkossa hänen juttujaan kuullaan enemmän. Ville loistojutuista osviittaa antoi esimerkiksi loistavat analyysit kaikista asukkaista torstai-iltana. Lisää tätä!

Hannu
Hannu on vähän samaa kaliiberia Villen kanssa; oivaltavia juttuja ja hyvä asenne.
Hannun parhaita puolia on se, että hän on kaikessa mukana ja kuuluu selkeästi ryhmään – mutta silti osaa jättäytyä pois niistä kaikkein typerimmistä (ja humalahuuruisimmista) jutuista.

Mia
Mia on vähän ärsyttävä, mutta hänellä on kuitenkin vahvoja mielipiteitä, hän on fiksu ja varmasti oma itsensä. Mia myös on sellainen ihminen, joka voisi ”puolustaa heikompia”, joten siksi toivoin hänen jäävän taloon vielä.


Talosta voisivat poistua vaikka saman tien:

Jani
Ehdoton inhokkini! Voin aivan suoraan sanoa, että jos Jani kuuluisi omaan tuttavapiiriini, niin en selviäisi järjissäni. Ihan oikeasti.
Janin jutut ovat outoja ja lässyttävä puhetapa saa minut raivon partaalle. Puhumattakaan Janin käytöksestä muutaman siiderin jälkeen – ehkä kymmenen kertaa ärsyttävämpää kuin normaalisti!
Ja se myötähäpeän määrä, mitä tunnen Jania kohtaan, voi luoja... En usko, että BB-talo ja sen myötä saatava julkisuus on hyväksi Janille. Parempi laittaa poika kotiin nyt, ennen kuin saa pahempia traumoja.
Olen toivonut taloon ns. taviksia ennemmin kuin näitä blondisedunbaarisilari-tyyppejä, ja joidenkin mielestä Jani nimenomaan edustaa näitä taviksia. Mutta oikeasti, kai Suomesta olisi löytynyt MUITAKIN ”taviksia” kuin Jani…

Habib
Habibissa ei sinänsä ole mitään pahaa; nuori mies on kovin sympaattinen, mukava ja jopa hauska. Ja alkoholittomuus on tietysti vain plussaa. Mutta kovasti peitonheilutteluillaan, Playboy-keisariudella ja seksi-harrastuksella etukäteen hehkuttanut mies on jäänyt BB-talossa melko varjoon.
Voi olla, että Habib puhkeaa kukkaan vasta kauden edetessä, mutta ainakaan itse en jaksaisi sitä enää odotella. Eiköhän tämä ole jo nähty Habibin osalta.

Elisa
Neitonen oli aluksi suosikkini. Ja edelleen mielestäni Elisa on sympaattinen ja mukava – samoin kuin Habib. Vaikka Elisa on pussaillut Petrin kanssa, ei hän silti ole mitenkään mielenkiintoinen tai tuo taloon elämää. Elisa on vähän sellainen muiden perässä menevä, joukkoon kuin joukkoon sulautuva tyttö. Siksi vähän ihmettelinkin, miksi Elisa oletti, ettei kukaan talossa tykkäisi hänessä ja oli liikuttunut, kun onkin jo parissa päivässä päässyt porukkaan mukaan. Ok?
Ja sitten vielä se Michael Jackson. En varmaan itse fanita tai ole koskaan fanittanut mitään asiaa (ei, en edes BB:tä) niin paljon, että fanitus olisi ollut samalla tasolla kuin Elisan fanitus Michaelia kohtaan. Michaelin kuva paidassa, Michael-tatuointi ja kaiken huippuna vielä pukeutuminen Michaeliksi. En vaan voi käsittää tällaista; mielestäni se on jo turhan fanaattista. ”Itkin kolme kuukautta kun Michael Jackson kuoli.” Hmm...
Ja kun otetaan huomioon, että kaiken lisäksi kyseessä on Michael Jackson; henkilö joka on saanut runsaasti kyseenalaista julkisuutta kauneusleikkausten ja lapsiin sekaantumisen takia. Michael Jackson –faneille tiedoksi; en väitä, että Michael olisi jotenkin huono ihminen tai että häneen kohdistuva uutisointi olisi totta, vaan ihmettelen, miten joku voi niin totaalisesti fanittaa tällaista(kin) julkisuutta saanutta henkilöä. Tarkoitan siis, että mitä se sitten kertoo Elisan omista arvoista ja elämänasenteesta?
No, jokatapauksessa, Elisa voisi lähteä.

Petri
Petrissä ei sinänsä ole mitään vikaa, mutta ei myöskään mitään hyvää. Perjantain bileissä Petri selkeästi haeskeli itselleen panoseuraa, jotta kiinnostaisi yleisöä ja saisi jäädä taloon vielä kauemmaksi aikaa. Mutta ei noilla viiksillä voi kovin suuriin tuloksiin yltää, ihan oikeasti.
Petri on nyt nähty ja kuultu, ja ainakin minulle tässä oli jo riittävästi. Petri on vähän sellaista tapetti-ainesta; voi olla esillä talossa, mutta yleensä jonkun poikaporukan kanssa, eikä omana itsenään tule juurikaan esille.

Ksenia
Sama juttu Ksenian kohdalla, eiköhän tämä ole jo nähty. Hyvän meikkaustaidon ja lyhyiden bilemekkojen lisäksi Kseniasta ei kyllä ole mitään hyötyä talossa.
Ainoa viihdearvo Ksenialla olisi voinut olla hänen mainostamansa tietämättömyys/sivistymättömyys. Mutta sekään ei ole yhtä hellyttävää kuin Anniinalla tai yhtä tyhmää kuin Lotalla. Enemmänkin Marika menee tälle osastolle kuin Ksenia.


Ihan sama –osasto (eli ei harmita vaikka jäisi, mutta ei harmita vaikka lähtisi):


Maria
Mariasta minulla on nyt vähän ristiriitaiset fiilikset. En ole oikein ottanut selvää, että millainen ihminen Maria oikeasti on ja mitä hänen käyttäytymisensä tarkoittaa.
Jo ennen BB:tä inhosin Mariaa, mutta uskoin hänen tuovan hyvää viihdettä. Maria on kuitenkin suurimmaksi osaksi vaan istunut myrtsinä paikoillaan, eikä juurikaan edes jutellut kellekään.
Uskoin, että Maria on ylimielinen nirppanokka, mutta tässä Maria osin yllätti; mudassa pyöriminen onnistui valittamatta ja ällöjuomankin hän joi vapaaehtoisesti ensimmäisenä. Myös se, että tehtäväalueella makuupusseissa maatessa Maria osasi nauraa itselleen, oli plussaa.
Mutta sitten taas; Maria kertoi motiivina BB:hen osallistumiseen olevan se, että joku lehti maksaisi hänelle silarit. Ja häntä ärsytti, että Marikin tahtoo silarit, koska jos nyt on lama, niin niitä ei kustanneta heille molemmille. Jep?
Ja sitten on vielä tämä Maria-Jani –kuvio. WTF? Maria tuskin tulee koskaan olemaan kiinnostunut Janista ja näyttää lähinnä vaivaantuneelta Janin kosketuksista. Ja silti Maria menee itse takaisin Janin seuraan ja pyytää halaamaan tai hieromaan ja kaikkea. Joko Maria kalastelee ääniä itselleen tällä tai sitten häntä vaan säälittää Jani. Tai sitten Maria vaan on niin ilkeä, että hyväksikäyttää hieroja-Jania ja pyörittelee poikaparan tunteita.

Mari
Mari on toinen, josta minulla on hieman ristiriitaisia tunteita.
Mari on suuna päänä joka paikassa ja tykkää olla asioiden keskipisteessä. Se on ihan hyvä asia BB-talossa ja ainakin tulee itse nähdyksi. Mutta toisaalta siinä samalla Mari jättää hiljaisemmat ja syrjäänvetäytyvämmät entistä hiljaisemmiksi ja syrjäänvetäytyvämmiksi. Marissa on hieman sellaista vivahdetta, että neitokainen on saattanut lapsuudessaan/nuoruudessaan olla koulukiusaaja.
Joten periaatteessa haluaisin Marin ulos, mutta toisaalta hän on kuitenkin yksi niistä, jotka pitävät porukkaa toistaiseksi hyvin koossa.

Paul
Paul on mielestäni aika limainen player ja sen vuoksi hän voisi lähteä. Mutta ainoastaan, jos tilalle tulee joku edes vähän hyvännäköinen mies; Paul kun on tällä hetkellä talossa ainoa, jonka edes jollain tavalla voi ajatella olevan hyvännäköinen – jos Paulkin lähtee, jää tämä viitta ehkä Petrin tai Habibin harteille. Ja uskon viitan olevan aivan liian suuri heidän kannateltavakseen.
 
Marika
Pirteä piripää tuo eloa ja valoa taloon. Marika on ajoittain rasittava, mutta kuten sanottua, myös pirteä. Ehkä vielä pari viikkoa Marikan voisi pitää talossa mukana, mutta en usko Marikassa olevan voittaja-ainesta.


Ja sitten vielä loppuun... Jos sinne taloon tosiaan on tulossa uusia asukkaita, niin esitän tässä vielä toiveeni siitä, mitä taloon mielestäni vielä kaivataan:
1) Lisää 30+ asukkaita. Tai ei ainakaan enää yhtään 19-vuotiasta.
2) Lisää hyvännäköisiä miehiä. Nyt naisista moni on hyvännäköiseksi luokiteltava, mutta miehistä ainoastaan Paul hädin tuskin täyttää nämä kriteerit. Tietysti makuja on monia, mutta sellaisella perinteisellä ajatustavalla mietittynä.
3) Ainakin yksi bi- tai homomies sekoittamaan pakkaa. Tämän myötä voitaisiin nähdä seksuaalisia kokeiluita jonkun miehen osalta.
4) Ainakin yksi, joka joko käyttää alkoholia kohtuudella tai ei käytä sitä lainkaan. Miksi kaikkein asukkaiden (lukuun ottamatta Habibia) pitää olla sellaisia, ettei hauskaa voida pitää ilman alkoholia ja koko ajan vaan odotetaan bileitä kera alkoholin. Bileet voi järjestää myös selvin päin?
5) Joku julkkis tai joku minun tuttuni, kiitos!


Illan BB-lähetystä odotellessa... :)