Tekisi mieleni kategorioida tämä blogikirjoitus osioon ”Päivän paras uutinen”, sillä minulle tämä Subin nettisivuilta juuri lukemani tieto ON päivän paras uutinen. Ja rehellisesti; en meinannut uskoa silmiäni tämän luettuani!
Saksalainen saippuasarja Marienhof palaa siis ruutuun 30.8. alkaen. Arki-illat on siis nyt pelastettu, kun 18.30-19.00 katselen Subilta Marienhofia ja 19.30-20.00 Maikkarilta Salkkareita. Mitäpä muuta sitä iltojensa iloksi kaipaisikaan? ;)

Marienhofia lähetettiin Suomessa vuosina 1994-2002. Itse katselin sarjaa peruskoulussa ollessani ja muistan elävästi, kuinka koulusta kotiutuessa oli kiire heittää koulureppu nurkkaan ja kiiruhtaa television ääreen katselemaan Marienhofia.
Tulihan niitä muitakin hyviä sarjoja siihen aikaan koulusta kotiuduttuani (ainakin Isojen poikien leikit sekä Lisa ja pojat), mutta Marienhof tuli näistä pisimpään ja sai ainakin minut koukutettua erityisen hyvin.

Monesti on tullut ystävien ja jopa avomiehen kanssa harmiteltua, ettei Marienhof enää näy Suomessa. Saksassa kun sarjan tekoa kuitenkin on jatkettu aina tähän päivään asti – ja jatketaan edelleen. Mutta nyt iki-ihana Marienhof nähdään jälleen Suomessakin, jee!

Vaikka lukeudun Marienhofin suuriin faneihin, pitää minun ikäväkseni myöntää, että muistikuvat kyseisen sarjan henkilöhahmoista ja tapahtumista ovat kovin hatarat. Muistan lempihenkilöni Tinkan, muistan kommuunissa asuneet nuoret, muistan Paula Poppelin ja Frank Töppersin, muistan kahvilan. Muistan myös jotain yksittäisiä kohtauksia, mutta en mitään isompaa kokonaisuutta saati henkilöiden sukulais- tai seurustelusuhteita. Muistan kuitenkin, että Marienhof oli to-del-la hyvä sarja.
No, onneksi nyt näitä Subilla esitettäviä jaksoja seuratessa ei ole mitään haittaa siitä, ettei Marienhofin tapahtumista mitään muista, sillä Sub aloittaa esitykset jaksosta nro 3614; jaksosta, joka on esitetty Saksassa vuonna 2009. Nyt näytettävillä jaksoilla ei taida olla enää mitään tekemistä alkuperäisen Marienhofin kanssa, sillä lähes koko näyttelijäkaarti on vaihtunut ja välistä jää käymättä läpi parintuhannen jakson ja seitsemän pitkän vuoden tapahtumat!
Onnellisempi olisin ollut, jos Marienhofia olisi näytetty sarjan alusta asti uusintana tai edes jatkettu siitä, mihin Maikkarilla vuonna 2002 jäätiin. Mutta pitää olla onnellinen tästäkin; olen Marienhofin kaipaillut ja sen perään haikaillut jo monenmonta vuotta!

Päällimmäisenä mielessä on Marienhofin tunnusmusiikki, jonka osaan edelleen – saksan kieltä taitamattomana – kokonaan ulkoa.
Näihin musiikkeihin, näihin tunnelmiin... Pian se alkaa!