Linnan juhlien vieraslista puhuttaa aina – osa vieraista kummastuttaa ja samaten myös osa kutsumatta jääneistä ihmetyttää. Ketä sinne juhliin sitten pitäisi nyt mukana olleiden lisäksi vielä kutsua?

Pari melko ilmeistä kutsuvierasta olisivat tietysti juuri ennen Linnan juhlia päättyneiden Big Brotherin sekä Tanssii tähtien kanssa –kisojen voittajat! Kutsu voitaisiin automaattisesti ojentaa voittajille vaikkapa finaalissa ja voittajalle jäisi vielä muutama viikko aikaa valmistautua juhlallisuuksiin.
Molemmat ohjelmat kuitenkin ovat niin suosittuja ja niin moni ihminen kyseisiä ohjelmia seuraa, että voittajien kyllä kuuluisi päästä Linnaan automaattisesti.
Nykyisistä voittajista Antti Tuisku on Linnassa jo kertaalleen ollut, mutta varmasti olisi ollut mielissään kutsusta nytkin. Ja sitä paitsi, olihan Linnassa myös Nasima, joka ei selviytynyt kisassa edes semifinaaleihin! Eihän se Vuoden pakolaisnainen –titteli niin hieno ole kuin TTK-voittajan titteli, eihän?
BB:n voittaja Niko puolestaan olisi voinut astella punaista mattoa rakkaan Sofiansa kanssa. Sofia olisi varmasti panostanut asuunsa niin paljon, että olisi ollut mukana Linnan kuningatar –kamppailussa. Ja lisäjulkisuus tälle pariskunnalle olisi taattua!
Ja jos myös Idols, X-factor, Kuorosota, Master Chef ja mitä näitä kaikkia nyt onkaan, loppuisivat sopivaan aikaan, niin totta kai myös näiden kisojen voittajat olisivat oikeutettuja kutsuun.

Jos nyt samalla linjalla jatketaan, että Linnaan pitäisi kutsua niitä henkilöitä, jotka ovat paljon julkisuudessa, lehtien palstoilla ja jotka jokainen suomalainen tietää, niin totta kai myös Johanna Tukiainen olisi ehdottomasti oikeutettu kutsuun! Olihan siellä tänäkin vuonna pinkki kamaluus jonkun vieraan päällä, joten eiköhän sinne joukkoon olisi yksi Tuksukin mahtunut. Ja jatkossa olisi Tuksu voinut jokaisessa blogikirjoituksessaan mainita, miten hän on kerran ollut Linnan juhlissa; nykyisin kun Tuksu mainitsee joka kerta kuinka hän on seurustellut 10 vuotta korkeasti koulutetun ja 6 laudaturia kirjoittaneen miehen kanssa.

Tietysti juhliin pitäisi kutsua joka vuosi myös jotain voittajia. Niin kuin nyt kutsuttuna oli esimerkiksi hiihdossa menestynyt naiskolmikko, vuoden artisti Lauri Tähkä sekä monen monia palkintoja kahminut Chisu.
Mutta missä oli vuoden naissolisti Anna Puu tai vuoden miessolisti Samuli Putro? Entä Venlalla palkitut Anu Sinisalo ja Carl-Kristian Rundman? Tai Jussin saaneet Minna Haapkylä ja Heikki Nousiainen? Itse näkisin mielelläni Linnassa myös vuoden radiojuontajan Jaajo Linnonmaan!

Linnan juhliin kutsutaan perinteisesti myös Suomea maailmalla tunnetuiksi tekeviä henkilöitä.
Euroviisu-menestyksen jälkeen Lordi sai kutsun linnaan, mutta mihin lienee hukkunut Kuunkuiskaajien kutsu? Ainiin, eiväthän he luoneet Suomelle juurikaan positiivista julkisuutta huonolla sijoituksellaan.
Nyt kohutaan Samuli Edelmannin merkittävästä roolista Tom Cruisen rinnalla; jos Samuli tätä kautta nousee maailmanmenestykseen, niin kutsu Linnaan lienee hänelle jo itsestäänselvyys? Lisäksi mielestäni Peter Franzen ja Irina Björklund kyllä jo ansaitsisivat kutsun Linnaan; niin pitkään pariskunta on koittanut nousta pinnalle Jenkeissä. Eiväthän he siinä juurikaan ole onnistunut, mutta kyllä kovasta yrittämisestäkin jo pitäisi palkita kutsulla!
Niin ja ensi vuonna toivoisin ehdottomasti näkeväni Linnan juhlissa myös Rare Exports -elokuvan ohjaajan Jalmari Helanderin. Onhan elokuvan suosio ollut huima ja leffa on saanut sijaa myös Jenkeissä - eli ehdottomasti kutsu Jalmarille!

Yhden asian Tarja sentään on kutsuvieraslistaa laatiessaan tehnyt oikein. Nimittäin ottanut tällä tavalla kantaa kovasti puhuttaneeseen homokohuun; vieraslistalta kun löytyi muun muassa tuore Mr Gay Finland sekä homokeskustelua julkisestikin kritisoinut homo-juontaja – jotka muuten tulivat Linnaan yhdessä ja aiheuttivat lisää kohua myös tanssimalla yhdessä! Tässä oli mielestäni fiksusti tehty vastaisku ja kannanotto Päivi Räsäselle. Go Tarja go, hienosti tehty! :)