Aiemmin olen kirjoittanut jo Lauri Tähkän ja Suomipopin Petran yhdennäköisyydestä. Näitä yhdennäköisyyksiä kuitenkin löytyy enemmänkin julkkisten keskuudesta – lähes viikottain näkyy leffassa, tv-sarjassa, uutisessa tai vaikkapa mainoksessa henkilö, joka muistuttaa erehdyttävästi jotain toista tunnettua.
Onko meitä huijattu pimittämällä sukulaisuussuhteita vai yrittääkö joku julkimo tietoisesti matkia toista julkimoa?
 
BB-keskustelupalstalla etsitään joka BB-kauden aikana asukkaiden näköisiä julkisuuden henkilöitä ja sieltä löytyykin loistavia oivalluksia joka vuosi. Myös monenmonessa lehdessä suurinta hupia on etsiä keskenään samannäköisiä julkkiksia – tai vielä parempaa on jos löytyy julkkis joka muistuttaa esim. sarjakuvahahmoa tai hirviötä tai jotain muuta vastaavaa.
Julkkisten yhdennäköisyys on siis vanha juttu ja voi olla, että jopa kaikki näistä minun löytämistäni pareista on ollut esillä jo jossain. Mutta enivei, tässä nämä, jotka itse olen tähän mennessä bongannut. Muutamista pareista täytyy kyllä antaa kunnia avomiehelleni – mutta koska hän ei itse kirjoita blogia, joissa voisi nämä kertoa myös kaikille muille, jaan ne häikäilemättömästi kanssanne omassa blogissani.

Tarkoituksena on jatkossakin kirjata blogiini ylös kaikki ne erehdyttävästi toisiaan muistuttavat jollain tavalla julkisuudessa esillä olevat henkilöt; siksi loinkin tänne oman kategorian ”Kuin kaksi marjaa”, jonka alta voi siis jatkossa kaikki bongaamani (ja avomieheni bongaamat) parit löytää.




Alkuun jo aiemmin mainittu: Suomipopin juontaja Petra Kalliomaa ja popparirokkari Lauri Tähkä. Selkeä lähisukulaisuus havaittavissa.




Myytinmurtajien Adam Savage ja Viikatteen laulaja Kaarlo Viikate. Näistä kahdesta voisi kyllä erehtyä, jos tulisi kadulla vastaan.




Ex-maalivahti/nyky-poliitikko Sinuhe Wallinheimo ja ex-formulakuski/nyky-formulakuski Michael Schumacher. Etenkin leuan seutu ja nenä ovat molemmilla erehdyttävän samanoloiset.




Laulaja Martti Servo ja M.A. Nummisen esittämä Gommi-jänis. Servo muistuttaa ylipäätään M.A. Nummista, mutta selkein visio minulle tulee Gommi-jäniksestä.




Tämä ei ole julkkisten yhdennäköisyys, mutta pakko mainita: Suomipopin juontaja Jaajo Linnonmaa ja moppi. Sori vaan Jaajo, mutta tuo tukka vaan on ihan hirveä.




Laulaja Paula Vesala ja laulaja
Lauri Ylönen. Yleensä sanotaan, että ajan mittaan lemmikki alkaa muistuttamaan omistajaansa, mutta kenties avioparikin voi alkaa muistuttamaan toisiaan?




Laulaja Kari Tapio ja laulaja Matti Esko. Näistä kahdesta menee sekaisin sekä nimien että ulkonäön suhteen.




Laulaja Kauko Röyhkä ja True Bloodin Stan alias Ed Quinn. Kuvat eivät tee oikeutta, mutta nähdessäni sarjassa Stanin ensi kertaa, mieleen tuli välittömästi Röyhkän Kake.




Fonectan mainoksessa vanhaa heilaansa Somerolta etsivä partasuu ja kiekkoilija Antti Niemi. Kenties kyseessä on sama henkilö?




Poliisiopistossa ärsyttävää kapteeni Thaddeus Harrista esittänyt G. W. Bailey ja Teho-osastossa hurmurilääkäri Doug Rossia näytellyt George Clooney. Charmantisti harmaantuneet miehet voisivat olla vaikka veljeksiä.




Näyttelijä-hauskuuttaja Howie ”this is howie do it” Mandel ja muusikko-juontaja Sami ”tartu mikkiin” Hintsanen. Poliisin tunnistusrivistä näitä kahta ei välttämättä erottaisi toisistaan.