Olen jo pitkään kaivannut televisioon hyvää talk show:ta, jossa olisi reippaat ja miellyttävät juontajat, mielenkiintoiset vieraat ja bonuksena mukana jotain hauskaa. Perjantaina alkavalla Korkojen kera - talk show:lla voisi olla potentiaalia tähän.

Onhan näitä suomalaisia talk show -ohjelmia riittänyt vuosien varrella. Mutta valtaosa niistä on ollut täydellisiä floppeja, malliesimerkkinä pari vuotta sitten ruudussa pyörinyt Ne Salmiset.
Suurimpana puutteena näillä talk show -ohjelmilla on ollut kuitenkin se, että pääasiassa niitä on tehty vain yhden kauden verran. Vaikka ohjelmien tulisikin uusiutua, niin toivoisin näkeväni televisiossa edes yhden hyvän talk show:n joka kestäisi useamman vuoden verran. En tiedä onko se liikaa vaadittu?

Ja joo, kyllähän siellä televisiossa pyörii nytkin talk show -ohjelmia, jotka ovat näkyneet monia vuosia. Mutta kun ei nuo YLE:n tylsät keskusteluohjelmat jaksa kiinnostaa - haluaisin ohjelmaan mukaan jotain viihteellistäkin.
Onhan meillä Maria, mutta jos talk show:n juontajaa katsoessa tulee lähinnä oksennusrefleksi, ei talk show:sta voi nauttia täysillä.

Oikeastaan viimeksi Suomessa on ollut hyvä talk show Hyppösen ja Enbusken (myöhemmin myös Enbusken ja Myllyrinteen) aikoihin. Siinä oli ohjelma, jota tuli katsottua varmaan jokainen jakso. Reippaalla otteella tehty talk show, jonka juontajat olivat vieläpä miellyttävät.
Lapsuusvuosilta mieleen on jäänyt myös Lasse Lehtisen luotsaama "Anteeksi kuinka?" -ohjelma, joka oli hyvin Jay Leno -tyylinen. Lasse Lehtinen sopi tuohon rooliin loistavasti ja myös itse ohjelma oli mukavaa seurattavaa.

Joten jos eivät Vappu ja Jenni uuden talk show:nsa kanssa vastaa odotuksiani, niin voisiko joku lähteä kehittelemään Hyppönen-Enbusken tai Anteeksi kuinkan kaltaisia ohjelmia jälleen ruutuun?

Luotto Vappua ja Jenniä kohtaan on kuitenkin melko kova.
Vappu Pimiä on yksi suosikkijuontajiani. Hän vaikuttaa kovin aidolta, elämäniloiselta ihmiseltä. Vappu on myös riittävän rempseä ja uskalias kysyäkseen talk show:n yhteydessä myös ne pahimmat kysymykset.
Jenni Pääskysaaresta olen kuullut ensimmäisen kerran 1990-luvun lopussa, Kiss FM:llä. Ja tuolloin Kiss FM oli lempikanavani ja Jenni lempijuontajani. Sittemmin Jennin työ ennen Kadonneen jäljillä -ohjelmaa ei ole juurikaan minua innostanut, mutta Kadonneen jäljillä -ohjelmaa tuli seurattua varmaan jokainen jakso - Jenni sopi siihen aivan loistavasti. Sympaattisuutensa takia uskon Jennin olevan hyvä talk show -juontaja, ainakin silloin jos käsitellään vaikeita asioita. Ja Jenni myös täydentää Vappua hyvin. Yhtenä meriittinä täytyy nostaa esille myös Jennin aviomies - kyllähän nyt Henkka Hyppönen vanhana hyvänä talk show -juontajana on osannut antaa Jennille hyvät neuvot. :)



Huomenna selviää, miten Vappu ja Jenni ensimmäisestä talk show:sta selviävät ja vastaavatko he odotuksiani. JOS Korkojen kera on yhtään niin hyvä kuin uskon, toivottavasti sitä nähdään Maikkarilla hieman kauemmin kuin yhden kauden verran. Suomi tarvitsee pysyvää talk show -ohjelmaa Arto Nybergin ja Marian rinnalle - toivottavasti Vapusta ja Jennistä on siihen!