Vaikka aiemmin kritisoinkin Korkojen kera -ohjelman vierasvalintoja tuttu- ja Maikkari-painotteisiksi, niin verrattuna Maria! -talkkariin kritisoinnit olisi voinut jättää sikseen.
Vaikka Vapun ja Jennin vieraaksi saapuu tälläkin viikolla Maikkarin Putouksen tähti Riku Nieminen, tuntuvat vierasvalinnat muutoin hieman säädyllisemmiltä kuin Marian.

Marian vieraana oli viime viikolla muun muassa Tuksu ja Arto, joiden esiintyminen on herättänyt paljon kritiikkiä ja keskustua. Siis jo ihan molempien haastateltavien sekavuuden takia, mutta myös Aleksi Valavuorta siteeraten "helppojen maalitaulujen" takia.
Kun katsoo tämän päivän Marian haastateltavia, niin voi vaan miettiä, että missä menee hyvän journalismin raja.

Jaksoa mainostetaan sanoilla "Jätetyt miehet"; vieraana siis Keskis-Vesa ja Martinan ex-Esko. Eli siis ruoditaan henkilökohtaisia asioita, ei uraan liittyviä asioita. Molemmat varmasti tulevat vieraaksi vapaaehtoisesti, mutta voisi silti miettiä, missä menee hyvän maun raja. Suomen kansaa tietysti kiinnostaa, kun muilla menee huonosti. Mutta jos nämä miehet jo valmiiksi ovat - Mariaa lainaten - JÄTETTYJÄ, niin miksi siitä aiheesta täytyy vielä heitä haastatella. Jos jollain menee jo valmiiksi huonosti, niin täytyykö häntä vielä julkisesti - talk show -emännän toimesta - potkia vielä kovempaa päähän. Ei ei, ei näin!
Sanonpahan vaan: olisi niitä ajankohtaisia henkilöitä varmasti löytynyt muitakin.

Ihan vaan vertailun vuoksi; Martina on jo käynyt Vapun ja Jennin talkkarivieraana, mutta kysymykset keskittyivät uuteen uraan - avioeroa sivuttiin ainoastaan yhden kysymyksen verran! Laadukas ja vieraita kunnioittava journalismi on siis mahdollista myös humoristisessa talk show:ssa - ehkä Mariankin kannattaisi kääntää telkkari perjantai-iltana Maikkarille ja ottaa oppia.

No, Maria-show:n linja ilmeisesti jatkuu samanlaisena edelleen. Eipä ole ainakaan minulla vaikeaa valita, kumpaako talk show:ta kannattaisin ja seuraisin. Tosin valintaan vaikuttaa myös se, että Maria on mielestäni lähinnä ärsyttävä - Vappu ja Jenni sen sijaan hauskoja ja sympaattisia.