Luin jostakin (olisikohan ollut laatujulkaisu Seiskasta) vähän aikaa sitten, että Mari Kiviniemellä on Facebookissa avoin profiili, jota kuka tahansa voi tarkastella. No, olihan se sitten pakko tsekata.
Ja tiedoksi lukijoille jo tässä vaiheessa: koska rouva pääministeri osoittaa näin avointa henkeä avoimella FB-profiilillaan, aion sinutella häntä jatkossa – FB:n ansiosta Mari ei tunnu enää rouva pääministeriltä vaan ainoastaan Marilta.

Noniin, katsotaanpa sitten.
Mari Kiviniemi, etsii verkostoitumista. No, avoimen FB-profiilin kauttahan se onnistuu parhaiten.

Ainoa tykkäämisen ja kiinnostuksen kohde Marilla on, ainakin FB:n mukaan, Keskusta. Tilapäivitykset kyllä kertovat muuta. Keskustan pääministerillä ON muutakin elämää kuin Keskusta.

Marilla on 3300 kaveria. Nopealla vilkaisulla mukana on monenmonia Keskusta-vaikuttajia ja muita poliitikkoja. Mutta epäilenpä, että Marilla oikeastioikeasti ihan näin monta KAVERIA on. Mutta sitä se avoin FB-profiili teettää.
Jostain keskustelupalstalta muistelen lukeneeni, että Mari hyväksyy kuulemma kaikki hänet lisäävät henkilöt kavereikseen. Itse kuitenkin noudatan edelleen sitä ”Kaikki FB-kaverini ovat sellaisia, joille olen vähintään kerran jutellut ja jotka vähintään tietävät minut”, joten voin luvata, etten aio kokeilla Marin lisäämistä kaverikseni.

Tilapäivitys 2.8. klo 22:46. Mari Kiviniemi  ehti hyväksyä vain osan kaveripyynnöistä, mutta jatkaa urakkaa huomenna.
No, tämä viittaisi aiemmin epäilemääni; kaikki FB-kaverit tuskin ovat kavereita. Tämän tilapäivityksen jälkeen (ja kyllä ennen sitäkin) Marin seinä täyttyy erinäisten henkilöiden ”Kiitos kaveruudesta.” –teksteistä. Samankaltaisia tilapäivityksiä on Marin seinällä useampiakin, joten huhupuhe jokaisen kaveripyynnön hyväksymisestä taisi juuri vahvistua todeksi.

Tilapäivitys 31.7. klo 0:40. Mari Kiviniemi  onnistui illalla sammuttamaan auton Nordenskiöldinkadun ja Mannerheimintien risteykseen. Sellaista se on, kun on ajanut vuosikaudet automaattivaihteista autoa ja siirtyy välillä manuaaliin. Vähän kuitenkin hävetti.
Yksi niistä Marin tilapäivityksistä, jotka luovat hänestä sympaattisen kuvan ja voisin milloin tahansa kelpuuttaa Marin kaverikseni. Siis oikeaksi, ei FB-kaveriksi.

Loput tuoreimmista tilapäivityksistä taisikin olla ruodittu siinä lukemassani jutussa. Ja kun noita ”Mari on sen ja sen kaveri” -ilmoituksia on Marin FB-seinällä niin pirusti, en ainakaan minä jaksa selailla tilapäivityksiä pidemmälle.

Kaiken kaikkiaan Marista tulee FB:n kautta positiivinen ja leppoisa kuva, pääministeriydestä huolimatta. Ainakaan minä en vielä median kautta ole saanut Marista kummoistakaan kuvaa, mutta FB korjaa kyllä asian.
Ehkä tämä on Marin tapa nykyaikaisella tavalla luoda itsestään kuva ”naapurintyttönä” ja ”meidän kaikkien omana Marina”, sillä siinä hän ainakin onnistuu hyvin. Tai sitten Mari ei vaan osaa käyttää nyky-teknologiaa niin hyvin, että ymmärtäisi, että FB-profiilin saa myös salaiseksi ja kaikkia kaveripyyntöjä ei ole pakko hyväksyä. Oli miten oli, niin uskon Marin olevan piristävä lisä tylsässä poliitikkojoukossa.