Voi vaan ihmetellä, miten suuren suosion Facebook on saanut. Ja miten suosio kasvaa entisestään; nyt aiheen tiimoilta on tehty jopa elokuva! 
The Social Network -niminen elokuva saa ensi-iltansa Suomessa lokakuussa.

Eräänä syksyisenä iltana vuonna 2003 Harvardin opiskelija ja ohjelmoijanero Mark Zuckerberg istuu tietokoneensa ääreen ja ryhtyy työstämään uutta ideaa. Kuumeisen bloggaamis- ja koodaussession seurauksena hänen asuntolakämpässään saa alkunsa maailmanlaajuinen sosiaalinen verkko ja viestinnän vallankumous.
Vain kuusi vuotta ja 500 miljoonaa kaveria myöhemmin Mark Zuckerberg on kautta aikain nuorin miljardööri, mutta nuoren yrittäjän ällistyttävä menestys on samalla omiaan poikimaan vaikeuksia niin henkilökohtaisessa elämässä kuin lainopillisella sarallakin.


Vaikka elokuvalle odotetaan 500 miljoonaa kävijää ja elokuvasta odotetaan syksyn hittiä, en usko että Facebookin synty- ja kehitystarina kiinnostaa ihan jokaista Facebookin käyttäjää. Kovin mielenkiintoiselta elokuva ei ylläolevan synopsiksen perusteella vaikuta, ja voi olla että elokuva jää itseltänikin katsomatta - etenkin kun vakkarielokuvaseuralaiseni (eli avomieheni) on yksi Facebookin suurimmista vihaajista ja pitää koko keksintöä maailman turhimpana. ;)