Surullinen uutinen kohtasi minut tänä aamuna. Järkytys oli suuri, sillä Aamulypsy on ollut osa aamujani jo monta vuotta ja Jaajo todellakin yksi Suomen parhaista radiojuontajista - ellei jopa paras.

Ja nyt Jaajo on sitten päättänyt lopettaa.

Tässä päivän mittaan olen mietiskellyt, että voihan ohjelma jatkua silti ihan yhtä hauskana, sillä ovathan Petra ja Perälän Juhakin ihan hauskoja. Ja ovat he monesti olleet taajuuksilla kaksistaan ja saaneet minut nauramaan.

Mieltä jäi hieman kaihertamaan Jaajon kirjoituksessa ollut viittaus "Minulla on tietenkin oma toiveeni, että nykyiset juontajakaverini Petra ja Perälä jatkaisivat ohjelmaa minun lähdettyä, mutta ymmärrän, että asia ei minulle kuulu."
Ajattelin sen liittyvän kenties siihen, että show:ssa jatkaa vain jompikumpi tai vetovastuun ottaisi joku kolmas ulkopuolinen tyyppi. Äsken sitten selvisi syy tähänkin kirjoitukseen.

Yllätysnimet korvaavat Jaajon

Todellakin, yllätysnimethän sitten korvaajiksi tulivat. Tai ainakaan minä en osannut odottaa tätä!

Janne Kataja tunkee itsensä nykyään joka paikkaan, joten sinänsä hänen tulonsa Suomipopille ei liene suuri yllätys. Jaajon suuriin saappaisiin en silti Katajaakaan kuvitellut.
Mutta entä sitten Esko Eerikäinen? Tyyppi, joka herättää suomalaisissa enemmän vihastusta kuin ihastusta - ja ei ole koskaan tehnyt radiotyötä. Kaiken huipuksi Esko taitaa olla yksi niistä julkkiksista, joille Aamulypsyssä naureskellaan. Ei siis kovinkaan looginen valinta Jaajon seuraajaksi. Ainoastaan Antti Kurhinen seuraajana olisi voinut alittaa tämän riman.

Yllätysnimien lisäksi minua ihmetyttää vielä Petran ja Perälän kohtalo. Minne he joutuvat Aamulypsyn jälkeen? Jannen ja Eskon isojen egojen seurassa heille tuskin jää enää tilaa aamuohjelmaan?
Tuntuu aika väärältä, että yhden tiimiläisen päätöksen myötä myös kaksi muuta menettää työpaikkansa - tai vähintäänkin työnkuva muuttuu huomattavasti.

Nyt kun luki Jaajon kirjoituksen uudelleen - tämän tiedon valossa - välittyy siitä ihan erilainen kuva. Uskon että päätös poistumisesta on ollut Jaajolle suuri, sillä hän ei ole keväällä ajatellut tekonsa seuraksia. Uskon että kanavalla on käyty kovaa vääntöä aiheesta ja välit voivat olla jopa tulehtuneet - siitä viitteitä antaa osittain kanavajohdolle suunnatut osiot kirjoituksessa. Uskon myöskin että kesän aikana Jaajoa mietityttäneet päätöksen perumiset ovat liittyneet suurelta osin Petran ja Perälän tulevaisuuteen.

Aamulla harmitti, että Jaajo jättää radion - nyt harmittaa, että koko hyvä tiimi jättää radion. Annetaan Jannelle ja Eskolle mahdollisuus, mutta ainakaan toistaiseksi tämä parivaljakko ei kuulosta lainkaan lupaavalta.
Luulenpa, että vuodenvaihteen jälkeen minunkin on pakko yhtyä monensadan (!!!) Suomipopin kuuntelijan kantaan; aamujen radiokanava menee vaihtoon. Valinta vaan tulee olemaan vaikea, kun ei ole neljään vuoteen kuunnellut aamuisin muuta kuin Suomipoppia...