Pelattiin avomiehen kanssa eilen illalla pitkästä aikaa korttia. Tulin siinä pohtineeksi, miten hieno keksintö pelikortit oikeastaan onkaan.

Pelikortteja on käytetty jo tuhannen vuoden ajan, ja silti ne eivät ole menettäneet loistoaan. Pelikortit ovat edelleenkin hyvä ajanviete!
Ja verrattuna muihin peleihin, ovat pelikortit huomattavasti kekseliäämmät! Vai mikä muu peliväline on sellainen, että sen avulla voidaan pelata yksin, kaksin, ryhmässä tai pareittain - yhteensä lukemattomia määriä erilaisia pelejä! En edes tiedä montaako erilaista peliä pelikorteilla voi pelata - todennäköisesti määrä lasketaan sadoissa.
Itselle ei ainakaan tule mieleen muita yhtä monipuolisia pelejä; yleensä pelejä voi pelata vain yhdellä tietyllä tavalla, monesti myös tietyllä pelaajamäärällä. Tosin lapset keksivät tavallisille lautapeleillekin monta eri pelaamistapaa, mutta jätetään tämä nyt pois laskuista tässä yhteydessä. :)

Pelikorttien vahvuutena on myös se, että pelikortit ovat suhteellisen edullisia ja pienen kokonsa ansiosta myös helppoja kuljettaa mukana. Pelikortteja on olemassa monia erilaisia, joten pelikortit voi myös personoida itselleen sopiviksi. Wikipedia kertoo, että nykyisin on mahdollista myös painattaa itse oma pakkansa - tällöin tosin pitää painaa vähintään 288 pakkaa.

Pelikorttien keksijää ei Google minulle kertonut - sen verran kuitenkin, että pelikortit keksittiin Kiinassa noin tuhat vuotta sitten. Joten kiitos Kiinalle tästä loistavasta keksinnöstä! Ehdottomasti yksi parhaista keksinnöistä ikinä!