Suomessa ei vielä ole nähty julkkisten Big Brother –taloa, ainoastaan Martina Aitolehti on julkkiksista päässyt talon asukkaana olemista testamaaan. Tai no, tietysti suuri osa BB-talon asukkaista päätyy talossa olonsa jälkeen ainakin turhiksi julkkiksiksi, mutta sitä ei lasketa.

Mietiskelinkin tuossa, ketä suomalaisia julkkiksia olisi mielenkiintoista nähdä BB-talossa. Tällaiseen listaan päädyin.



6 miestä

Matti Vanhanen.  Naisseikkailujensa(kin) takia monesti lehtien palstoilla viihtynyt ex-pääministeri oli itse asiassa ensimmäinen BB-talon asukas, joka mieleeni juolahti. Talossa Matti voisi koittaa itselleen uusia naissuhteita ja keskustella tuppeensahatusta laudasta. BB-talosta tosin puuttuu sekä tietokone että kännykkä, joiden avulla Matti on tähän asti tottunut hoitamaan naisasioitaan.

Andy McCoy. Ikääntynyt rokkari toisi taloon piristystä, sekoilua ja... – no, ainakin sekoilua. Keskustelut Andyn kanssa eivät välttämättä olisi aina kovinkaan antoisia ja epäilenpä, että tuotantotiimi saisi tekstittää valtaosan Andyn puheista, jotta edes osa katsojista ymmärtäisi Andyä. Luultavasti tekstitystenkään ansiosta kaikki eivät häntä siltikään ymmärrä.

Mikko Leppilampi. Jokaisessa BB-talossa pitää olla nuori hurmuri ja Mikko tuli mieleen ensimmäisenä.

Marco Bjurström. Marco toisi taloon positiivista energiaa, iloisuutta ja halihalipusipusi-mentaliteettia. Kun oleskellaan pitkä aika neljän seinän sisällä samojen ihmisten kanssa, Marcon elämänasennetta tarvitaan. Tosin voi olla, että Marco olisi myös se henkilö, johon kaikki aggressiot purettaisiin – juuri tuon elämänasenteensa takia.

Kimi Räikkönen. Olisi mielenkiintoista nähdä, kykeneekö Jäämies oikeasti keskustelemaan toisten ihmisten kanssa. Ja ennen kaikkea – saako hänen puheestaan selvää vai joudutaanko tässäkin tapauksessa turvautumaan samaan tekstitysrumbaan kuin Andyn kanssa.

Jone Nikula. Vahvoja mielipiteitä ja äijäenergiaa – näitä BB-taloon kaivataan joka vuosi!



6 naista

Johanna Tukiainen. Julkkisten BB-taloa ei varmaan voisi olla ilman Johanna Tukiaista. Jos ei Tuksu saa omaa ”Johanna Tukiaiselle sulhanen” –ohjelmaformaattia, niin ehdottomasti vähintäänkin Big Brotheriin on Jossu otettava mukaan! En tiedä olisiko Johannalla muuta annettavaa ohjelmalle kuin isot silikonitissit (ja muutenkin melko iso olemus), mutta jos BB-talon jutut olisivat yhtään samankaltaisia kuin Tuksun blogikirjoitukset, hyvä viihde ja monet naurut olisivat taattuja.

Ellen Jokikunnas. Jos talossa olisi mukana Jone, niin miksei talossa voisi olla myös Ellen? Ex-parin yhdessäolo voisi tuoda mukanaan rajuja riitoja ja draamaa – tai sitten talossa myös vanha suola voisi alkaa janottaa. Lisäksi taloon tarvitaan edes yksi kohtuullisen nätti ja nuori nainen – ja ei, Johanna Tukiainen ei kelpaa tähän määritelmään.

Kata Kärkkäinen.
Anteeksi, tarkoitan tietenkin Katariina Souria. Vaikkei talossa tuskin Palyboy-poseerauksia nähtäisiinkään, toisi tämä puumanainen varmasti väriä ja elämää taloon.

Marja Tyrni. Kyllä, tiedän ettei Marja Tyrni ole oikeasti olemassa. Mutta hänen tyylisensä ihminen olisi omiaan julkkisten BB-taloon. Muista samaa kaliiberia olevista julkkiksista tulee mieleen vaan Aira Samulin, eikä kukaan oikeasti jaksaisi katsella Airaa ja Marcoa samassa talossa paria päivää kauempaa. Ja olisihan tämä Aku Hirviniemelle hieno kokemus näyttää, kuinka monta päivää samaa roolia pystyy vetämään.

Riitta Väisänen. BB-talon myötä nähtäisiin ainakin se, miten Riitta hoitaa ja laittaa tuota ihanaa pehkoaan. Ja eihän Riitan naurusta vaan voi olla pitämättä.

Vappu Pimiä. BB-talk show:ta ennen luotsannut Vappu on melko luonnollinen valinta BB-talon asukkaaksi. Ehkä Vappu voisi talossa löytää rakkauden vaikkapa Vanhasen Matista.



Tätä listaa pohtiessa muita mahdollisia julkkis-asukkaita (jotka ehkä voisivat mennä taloon myöhemmässä vaiheessa) voisivat olla:
Isä Mitro. Jostain syystä mielikuva Mitrosta BB-talossa tuntuu kovin huvittavalta.
Sirkka Mertala, Merikukka Forsius, Susan Ruusunen ja Merja Vanhanen – jos talossa on myös Matti.
Urpo Martikainen, joka etsiskelee parhaillaan itselleen uusia tv-töitä.
Satu Taiveaho, jonka mies sai julkisuutta toisessa formaatissa Kankena; kuka tietää vaikka Sadun uusi lempinimi BB:n jälkeen olisi vaikkapa Taipuva-Taiveaho.
Matti ja Teppo Ruohonen, mieluiten esim. käsistään toisiinsa jatkuvasti sidottuina.
Joku vanha BB-asukas tietysti, vaikkapa BB-Henna, BB-Sauli, BB-Kaki tai BB-Perttu.

Ja ei, Matti ja Mervi eivät ole listallani, koska he olisivat olleet liian itsestään selvä valinta talon asukkaiksi. Eikä Suomen kansa oikeasti edes halua nähdä tätä parivaljakkoa yhtään enempää.