Kuten sanottua, niin tuolta klassikkoelokuvat-listalta jäi puuttumaan monta hyvää. Sen takia listaankin jatkossa muutaman genren elokuvia hieman yksityiskohtaisemmin. Koska musikaalit ovat lähellä sydäntäni, niin aloitetaan musikaaleilla.

Musikaalien top 3 löytyy jo elokuvalistaltani, joten ne eivät enää tarvitse sen kummempia perusteluita.

1. Grease

2. Moulin Rouge

3. Mamma Mia!

4. Sound of music
Kyseisen musikaalin olen nähnyt useita kertoja elokuvana ja 90-luvun lopussa myös teatterissa.
Trappin perheen tarina on koskettava, Julie Andrews ihana ja musikaali myös kertoo jotain oleellista historiasta. Tämä musikaali on yksi niistä, joka jokaisen tulisi nähdä. Ei Sound of musicia suotta ole palkittu usealla Oscarilla – leffa on jokaisen saamansa pystin arvoinen!



5. Herrat pitävät vaaleaveriköistä
Marilyn Monroen toiseksi paras elokuva, jossa myös toinen pääosanäyttelijä Jane Russell tekee loistosuorituksen. Kun ottaa huomioon, että elokuva on tehty jo vuonna 1953, voi vaan ihmetellä, mitä kaikkia asioita jo tuolloin on elokuvassa voitu käsitellä. Monta kymmentä vuotta vanha tarina toimii nykypäivänäkin – elleivät kuvaus, puvustus ja muut sellaiset asiat olisi niin ilmeisesti vuosikymmeniä vanhoja, menisi leffa ihan täydestä 2000-luvun elokuvana.

6. Laulavat sadepisarat
Ihana ja varmasti aika monen muunkin mielestä yksi parhaista musikaaleista ikinä. Tämä jos mikä on todellinen klassikko isolla K:lla. :)
Laulavat sadepisarat on listallani olevista musikaaleista se, jonka olen viimeisimmäksi nähnyt. Musikaali näytettiin televisiossa joulun aikoihin ja totta kai se oli pakko taas katsella. Ja totta kai se oli jälleen niin hyvä. :)



7. Sweeney Todd
Mieltymykseni Johnny Deppiin lienee tullut jo selväksi. Deppin osalta yhteistyö Tim Burtonin kanssa toimii loistavasti ja tästä on tuloksena monta hyvää elokuvaa. Musikaaliosastolta löytyy Sweeney Todd, joka on hieman erilainen musikaali.
Pakko myöntää, että olen nähnyt kyseisen leffan vain kerran, mutta ilmeisesti se kertakin riitti – elokuva tuli silti mieleen miettiessäni parhaita musikaaleja. :)  

8. Hairspray
Hairspray on hyvä teatteriversiona, Hairspray on hyvä 80-luvun leffaversiona, mutta kaikista paras Hairspray on vuoden 2007 elokuvaversiona. Ihan jo pelkästään siitäkin syystä, että tuossa versiossa John Travolta näyttelee naista! :D Myönnettäköön, että John Travoltan roolisuoritus oli yksi suurimmista syistä, miksi tuon pari vuotta sitten ilmestyneen leffan halusin nähdä. Onhan Travolta hauskan näköinen, mutta on se leffa muutenkin hyvä.



9. Jailhouse rock
Eihän musikaalilistaa voi koota ilman Marilyn Monroeta, John Travoltaa tai Elvistä. Kaksi ensimmäistä ovat listalla jo tulleet esille, joten nyt on Elviksen vuoro.
Jailhouse rock on mielestäni Elviksen paras leffa, joten siksi se on ansainnut paikkansa tällä listalla. Eipä sitä sen kummemmin tarvitse perustella. :)

10. High School Musical
Tämä ei varsinaisesti ole sananmukaisesti klassikko, mutta ei rennosta ja mukaansatempaavasta tarinasta voi olla pitämättä. Vaikka High School Musical on tarkoitettu ”muutaman” vuoden itseäni nuoremmille, silti olen innoissani avomieheni kanssa katsonut kaikki kolme osaa – eikä avomieheni edes pidä musikaaleista!
Kun High School Musical on jo nyt mielestäni näin hyvä, voi vaan miettiä kuinka hyvänä sitä pitäisin, jos tosiaan olisin 15-vuotias. Ehkä se teinidraamahössötys menee jossain kohdissa yli, mutta hyvät kappaleet ja hienot koreografiat korvaavat ne puutteet.



Olisi tehnyt mieli lisätä tähän listaan vielä Cry-Baby, joka on loistava elokuva varustettuna loistavilla henkilöhahmoilla. Mutta koska pyrin välttämään edes vähän sitä Johnny Depp –hehkutusta, niin jätin leffan kuitenkin listan ulkopuolelle. Mutta Cry-Babylle siis listan ulkopuolinen sija 11. :)