Olen kesän mittaan käynyt useissa erilaisissa kesätapahtumissa ja monesti huomio on kiinnittynyt muiden tapahtumissa olijoiden pukeutumiseen tai muuhun ulkoasuun. En ole itsekään maailman paras ja huolitelluin pukeutuja, mutta jotkut perusjutut silti täytyisi mielestäni aina olla kohdallaan.
Monet näistä jutuista, joihin oma huomioni on kiinnittynyt, ovat varmastikin kuuminta muotia tällä hetkellä. Itselläni päässä on pyörinyt lähinnä ajatus ”Mitä hän on oikein ajatellut?”.

Syksyn tehdessä tuloaan onkin hyvä aika listata niitä pukeutumismokia, joihin olen törmännyt. Huomautan vielä, että nämä ovat siis olleet ainoastaan minun mielestäni kamalia ja moni muu saattaa ajatella, ettei näissä asioissa ole mitään ihmeellistä.
Ja pakko vielä myös korostaa, että kaikki nämä asukokonaisuudet olen bongannut tänä kesänä (ei siis esim. kesällä 1995) suomalaisista kesätapahtumista.


Painijapaidan kanssa olkaimelliset rintsikat. Mielestäni on tarpeeksi paha jo se, että rintsikoissa ylipäätään on näkyvät olkaimet painijapaidan kanssa.
Surullista kyllä, yleensä rintsikan olkaimet ovat vielä täysin eriväriset kuin itse paita. Ja monesti painijapaidan kanssa on valittu juuri ne valkoiset rintsikat, joiden olkaimet ovat kovin kovin haalistuneet.

Ja edelliseen liittyen; ylipäätään jos olkaimelliset rintsikat ovat kovin eriväriset kuin toppi, se ei vaan voi näyttää hyvältä.


Ei Gwen, ei näin!

Halterneck-topin kanssa useimmat onneksi osaavat käyttää olkaimettomia rintsikoita. Jos toppi kuitenkin on selästä sen verran löysä, että rintsikoiden selkäosa on ylempänä kuin paidan reuna ja rintsikat pilkottavat takapuolelta, ei haittaisi enää vaikka ne olkaimetkin olisivat näkyvillä. Samaten paita, jossa on avoin selkä tai jonkinlainen ”aukko” selässä ei vaan näytä yhtä hyvältä, jos selän poikki kulkee rintsikoiden takaosa.
Jotkin paidat eivät vaan ole suunniteltu toimimaan yhdessä rintsikoiden kanssa, mutta onneksi ainakin kesäkuumilla rintsikat voi huoletta jättää toisinaan pois.

Ja sitten vielä viimeinen asia toppeihin liittyen. Jos naisella on topista tai halterneck-topista (tai vaihtoehtoisesti voivathan ne olla myös bikineistä) jääneet todella selvästi erottuvat rusketusrajat yläkropassaan, niin miksi silloin pitää käyttää runsaasti tuubitoppia? Ne rusketusrajat näyttävät törkeiltä, etenkin jos tuubitopin vetää mahdollisimman alas. Tosin, samoin jos ruskettuu tuubitopin kanssa, niin siitä jäävät rusketusrajat näyttävät hassuilta avoimella kaula-aukolla varustetun topin kanssa.
Kumpikaan näistä ei ole erityisen hyvä vaihtoehto; siksi suosittelenkin KAIKKIA hankkimaan ensi kesäksi bandeau-bikinit ruskettumista varten, kiitos.


Nyt kipikapi ostamaan bandeau:t, jos niitä ei vaatekaapista vielä löydy: näin vähennät minun aggressioitani ensi kesänä. :)

Asiat, joista on toitotettu jo 1990-luvusta lähtien ja joiden luulin jo poistuneen suomalaisten miesten keskuudesta. Väärin luultu. Kesäfestareilta bongasin niin kännykän vyöllä, sukat sandaaleissa kuin myös kaiken huippuna vyölaukun. Ok, vyölaukku varmaan on kätevä, mutta oikeasti – eikö se trendi ole nyt jo niin nähty ja huonoksi todettu?


Oikeasti?

Avokkaita varten on kehitetty erilliset avokassukat. Niiden ideana lienee se, että voi pitää ohuita sukkia avokkaissa, mutta sukat eivät näy. Monien avokkaiden sisältä kuitenkin tursuaa avokassukkien reunat. Ei kovin seksikästä.

Kohtalaisen virallisessa juhlassa naisella asuna seeprakuviota yhdistettynä kirkkaan oranssiin. Anteeksi vaan, jos olen täysin tyylitajuton, mutta en näe tässä yhdistelmässä mitään hyvää. Tai no, ehkä se voidaan lukea ansioksi, että ainakin kyseinen juhlavieras erottui joukosta – ei tosin edukseen.

Haaremihousut. Joo tiedän, ne on tosi ihanat ja viileät ja Sinkkuelämän naisillakin oli uudessa leffassa sellaiset. Mutta hei oikeasti, onhan ne ihan pirun kamalan näköiset, eikä kukaan nainen voi näyttää hyvältä ne jalassaan. Pikemminkin nainen näyttää silti, kuin hänellä olisi paskat housuissa. Not so cool?


Voisiko joku selittää, miten näitä voi pitää seksikkäinä?

Crocsit jalkineena ihan missä vaan. Häissä tai muissa virallisemmissa kesäjuhlissa en – luojan kiitos – ole vielä crocseja nähnyt, mutta tuntuu, että ne ovat monen mielestä hyvät jalkineet ihan minne vaan. Ok, crocsit ovat mukavat jalassa ja itsekin käytän niitä runsaasti. Valitsisin silti festareille hameen kanssa jalkineiksi jotkut muut kuin crocsit.

Korkkarit ja shortsit. Tämä ei vaatine enempää selittelyjä. Kai.

Shortsit kera leggingsien tai sukkahousujen. Jotenkin tämä tyyli ei vaan iske minuun. Tummien yksiväristen sukkahousujen kanssa shortsit vielä edes hieman menettelevät, mutta värillisten sukkisten kanssa näyttävät lähinnä järkyttäviltä. Ja leggingsien kanssa yhdistelmä näyttää kaamealta. Lisäksi shortsit yhdistettynä johonkin muuhun alaosaan useimmiten vaan leventää persettä – miksi kukaan tahtoisi vapaaehtoisesti näyttäytyä leveämmän pyllyn kera?


Olenko mielestäsi jonkun ”tyylimokan” suhteen väärässä? Ovatko nämä sittenkin kuuminta hottia ja näyttävät erityisen hyvältä? Puuttuuko listasta vielä joku ”tyylimoka? Ole hyvä ja kommentoi! :)