Havaitsin, että viime aikoina olen kokenut totaalisen kääntymisen tai heräämisen monen asian suhteen. Moni ennen mielestäni turhalta, tyhmältä tai rumalta tuntuva hittituote, suosittu tv-ohjelma tai joku muu vastaava onkin alkanut miellyttää myös minua. Ehkäpä olenkin uutuustuotteiden yms suhteen ainoastaan hitaasti lämpenevä! :)

Ainakin nämä seuraavat jutut ärsyttivät minua aluksi suunnattomasti – mutteivät enää!


Sodastream
Muutama tuttava hankki Sodastreamin pari vuotta sitten, ja tuolloin pidin sitä maailman turhimpana ostoksena, tuttaviani pröystäilevinä rahantuhlaajina ja Sodastream-limsaa pahanmakuisena.
Alkuvuodesta laskeskelimme avomieheni kanssa, paljonko meidän limsan- ja vichynkulutuksella säästyisi rahaa Sodastreamin myötä. Ja kyllä, nykyisin meiltä löytyy Sodastream ja olen laitteen vankka kannattaja! Hapotan juomia laitteella päivittäin; uskomattoman kätevää!
Nykyisin kaupasta ei tarvitse kantaa niin paljon painavia pulloja – tai siis ei lainkaan limpparia tai vichyä; jota yleensä ennen joka kauppareissulla tarttui mukaan. Nykyisin myöskään vichy ei lopu koskaan kesken, aika hienoa. :) Ja vaikkei se Sodastreamilla hapotettu cokis maistukaan ihan samalle kuin se oikea cokis, on sekin ihan hyvänmakuista. ;)






Nomination-koru
Kun nämä korut tulivat markkinoille, pidin ideaa idioottimaisena ja korua rumana. Kuka oikeasti tällaisen haluaisi?
No, kesällä katselin muiden käsissä olevia Nominationeita uusin silmin ja tajusin, että kuinka hienoa olisikaan, kun yhteen koruun saisi liitettyä monta tärkeää asiaa – siis esim. yksi palanen joka muistuttaisi avomiehestä, yksi palanen joka muistuttaisi lemmikista, yksi palanen joka muistuttaisi harrastuksesta yms. Ja myös itse koru alkoi näyttämään ihan nätiltä.Nyt kättäni siis koristaa – vielä melko vähillä vaihtopalasilla varustettu – Nomination-koru. Ja hieno on! ;)
Epäilen kylläkin, että tämä koru on alun perin jonkun lahjan ostamisen kanssa tuskailleen miehen keksintä; ainakin oma avomieheni voi nyt huoletta ostaa seuraavat synttärit ja joulut vaan uusia paloja koruuni. :D





Leggingsit
Kun leggingsit muutamia vuosia sitten tulivat muotiin, inhosin niitä. Ja nyt ne ovat yksi kevään, kesän ja syksyn lempiasusteitani! Uskomattoman kätevät ja mukavat.
Tosin nyt muodin huipulla olevat pitsireunaiset leggingsit sekä neonväreissä ilakoivat leggingsit aiheuttavat minussa edelleen inhon väristyksiä. Mutta ehkä sitten parin vuoden päästä vaatekaapistani löytyy tällaisetkin. :D



Uggsit
Kengät, jotka vielä viime talvena olisin kelpuuttanut ainoastaan koiranulkoilutus-kengiksi. Ajattelin kenkien olevan junttimaisen näköiset ja niitä ei ikinä kehtaisi pitää julkisella paikalla.
Mukavuudenhalu on ilmeisesti vuoden aikana ottanut vallan ja nyt uggsit olisivat ihan kelpo kengät esim. shoppailureissulle talvella nahkasaapikkaiden sijasta. Ja kyllä ne edelleen myös koiranpissitykseenkin kävisivät. ;) Uggseja ei kenkähyllystäni vielä löydy, mutta ehkä talven tehdessä tuloaan myös Uggsit löytävät tiensä kenkähyllyyni. ;)





Magisson keittiöliinateline
Eräs tuttavapariskunta hankki tällaisen uuteen kotiinsa ja ihmettelin aluksi suuresti, että mitä järkeä tuossa oikein on. Vielä enemmän ihmettelin, kun kuulin, paljonko tuo kapistus oli maksanut. Ihan järkyttävää maksaa 40 euroa aivan turhasta!
Hinta on edelleen mielestäni suolainen, mutta keittiöliinateline on oikeasti todella hyvä keksintö. Tämän olen todennut monesti mm. silloin kun laskee hanasta vettä johonkin astiaan ja hanan päällä roikkuva rätti meinaa mennä myös astiaan. Rätistä on hanan päällä paljon haittaa ja olisikin hienoa, kun sen saisi jonnekin muualle roikkumaan – eli siis keittiöliinatelineeseen. Lisäksi hanan päällä roikkuvat rätit eivät ole kovin esteettisiä, mutta altaan kylkeen kiinnitettävä teline kaiken hyvän lisäksi myös piilottaa rätin näkyviltä!
Kun kirjoitan kirjeen joulupukille, pääsee tämä kapistus ehdottomasti toivelistalleni! ;)





Magisson kakkulapio
Vaikka nämä Magisson jutut ovat sikakalliita, niin pakko myöntää että alkuinhotuksesta huolimatta myös tuo kakkulapio on mainio keksintö. Aluksi inhosin sitä lähinnä hinnan takia, enkä edelleenkään ehkä haluaisi maksaa 50 euroa kakkulapiosta. Mutta onhan tuo kakkulapio aika fiksusti muotoiltu ja ennen kaikkea myös visuaalisesti aika kaunis.





Muumi-astiat
Nämähän ovat olleet suosittuja jo ties kuinka pitkään. En ole koskaan oikein ymmärtänyt sitä hehkutusta ja huumaa, joka Muumi-astioiden ympärillä pyörii. Ja miten jotkut haluavat kerätä itselleen kaikki astiat, seinälautaset ja muut mahdolliset Muumi-jutut. Miksi? Mikä niissä Muumeissa oikein on niin ihmeellistä?
En edelleenkään ole tässä Muumi-asiassa samalla tasolla kuin fanaattisimmat harrastajat, enkä todellakaan tuhlaisi kovin paljon rahaa näihin astioihin. Enkä alkaisi keräilemään jokaista seinälautasta itselleni. :D Mutta kieltämättä, onhan ne Muumi-astiat ihan hauskan näköisiä ja useampi Muumi-muki on hiljattain löytänyt tiensä meidänkin astiakaappiin. Tällä hetkellä haikailen mukien kanssa yhteensopivien syvien lautasten perään, mahdollisesti lähiaikoina nekin kulkeutuvat kaappiimme asustamaan. ;)





Terassin rottinkikalusteet
Puiset terassikalusteet ovat ainoat oikeat ja meille ei mitään muunlaisia koskaan osteta. Näin siis ajattelin varmaan vielä tämän kesän alussa. Erityisesti olin vastaan sitä, että meille koskaan hankittaisiin rottinkisia kalusteita terassille. Koska ne ovat rumia, huonoja istua ja menevät varmasti nopeasti pilalle.
Tänä kesänä testasin rottinkikalusteita, ja ne eivät ole huonoja istua. Ne tuskin myöskään menevät yhtään sen nopeammin pilalle kuin puiset kalusteet. Ja asuntomessuilla näin myös monia tosi nätin näköisiä rottinkikaluste-terassiryhmiä, joten kaikki rottinkikalusteet eivät myöskään ole rumia. Meiltä löytyy edelleen puiset terassikalusteet, mutta siinä vaiheessa kun niiden uusinta tulee ajankohtaiseksi, veikkaan että rottinkikalusteet ovat aika korkealla sijalla vaihtoehdoissa. :)





Fingerpori
Olin varmaan aika pitkään jopa tietämätön tällaisesta sarjakuvasta. Ja kun ensimmäisiä kertoja luin Fingerporia, en oikein päässyt sisälle sen maailmaan. Sanomalehtien stripeistä Viivi & Wagner on mielestäni paras, ja harvoin vaivauduin edes lukemaan muita. Etenkään tuollaista Fingerporia, jonka joissain stripeissä joutui ajattelemaan, ennen kuin tajusi, mistä sarjiksessa on kyse.
Sitten erehdyin selailemaan kaverini Fingerpori-kirjaa, josta sain niin monet naurut, että Fingerporista tuli saman tien yksi suosikeistani. Ihan uskomattoman hauskoja juttuja ja oivalluksia. Niin kai ne on alusta asti olleet, mutta minä en vaan jaksanut innostua mistään uusista stripeistä; etenkin kun niin moni hehkutti kuinka hyvä ja hauska Fingerpori on. :D




True Blood

Kun kyseinen sarja alkoi keväällä, en suuremmin innostunut. Jo siitäkään syystä, että harvoin YLE tarjoaa mitään muuta kuin kuivalla brittihuumorilla varustettuja pläjäyksiä. True Blood sai hyviä arvosteluja ja sitä hehkutettiin monessa paikassa, mutta jostain syystä en itse vaivautunut katsomaan yhtäkään jaksoa.
No, kesän myötä television sarjatarjonta laski surkealle tasolle ja eräänä kauniina päivänä kanavasurffaillessa osuin True Bloodin aikaan TV2:lle. Katsoin yhden jakson, seuraavalla viikolla sattumalta toisenkin jakson, seuraavalla viikolla tarkoituksella kolmannen jakson ja sitten olinkin jo koukussa. Nyt tapahtumat alkavat kylläkin mennä entistä oudommiksi ja ällöttävämmiksi, joten ehkä kohta voisi pitää taas pienen True Blood –tauon. :D



Täydelliset naiset
Myös Täydelliset naiset oli sarja, jota alkaessaan hehkutettiin kovasti, mutta jostain syystä (jota en itse harmikseni enää muista) en innostunut siitä lainkaan. Monesti katson uusista alkavista sarjoista edes yhden jakson, mutta Täykkärit jäi ensimmäisellä kaudella kokonaan väliin. Toisen kauden alkuvaiheessa katsoin sattumalta yhden jakson ja sarja koukutti saman tien.
Nykyisin olen uskollinen Täykkärit-fani ja avomiehenikin tietää jo, että hänen on turha vaatia televisionkatseluaikaa itselleen maanantaisin yhdeksästä kymmeneen. Oikeastaan hänen on turha edes sanoa minulle mitään tuohon aikaan, sillä katsomiselämys vaatii täydellistä hiljaisuutta ja keskittymistä.  ;)





Lady Gaga
Tämä laulaja vaikutti pinnalle tullessaan minusta lähinnä vaan liian oudolta. En tainnut kunnolla pysähtyä edes kuuntelemaan hänen kappaleitaan, sillä leidin ulkomuoto puhui mielestäni enemmän puolestaan. En tykännyt Lady Gagan musiikista, enkä laulanut biisien mukana, vaikka niitä tulikin radiosta tolkuttoman paljon.
Pikkuhiljaa olen kuitenkin alkanut lämpenemään hänen musiikilleen, loppukesän 2010 aikana. Ensin tykästyin uuteen hittiin Alejandroon (jonka en tosin aluksi tajunnut olevan Lady Gagan biisi) ja sitten myös vanhemmat Bad Romance ja Paparazzi alkoivat kuulostaa hyviltä. Nykyisin laulan Gagan kappaleiden mukana ja jos seuraava hitti on entisten veroinen, voisin harkita laittavani sen jopa kännykkäni soittoääneksi.



Jos tämä sama hitaasti lämpeneminen jatkuu kohdallani edelleenkin, niin muutaman vuoden päästä olen ainakin Mariskoolin, gladiaattorikenkien ja haaremihousujen uskollinen käyttäjä. Kyseiset tuotteet ovat siis minusta tällä hetkellä aivan kamalia, inhottavia ja hirveitä. :D