Iki-ihana ja ainakin minut lähes 24/7 televisioruudun eteen saava Big Brother alkaa jälleen syksyllä. Nyt Subin sivuilla on meneillään kilpailu, jossa voi kertoa mielipiteensä siitä, millainen olisi unelmien BB-talo.
Tuskinpa tämä kuitenkaan tulevan kauden BB-taloon oikeasti vaikuttaa, sillä rakennusvaihe on jo loppusuoralla ja sivuilta löytyy myös tietoja tulevasta BB-talosta – ekologinen puurakentaminen, näyttävä arkkitehtuuri, loft-tyylinen ilme, kotoisa, lämmin, tyylikäs ja raikas. Mutta hei, ainakin mielipiteensä kertomalla voi voittaa BB-tuotepalkinnon!

Itse en jaksanut alkaa mielipiteitäni kisaan vuodattaa, vaan päätin kertoa niistä laajemmin blogissa.
Unelmieni BB-taloa mietiskellessä mieleen tuli yksi hyvä vaihtoehto siitä, että taloa ei olisikaan rakennettu loppuun eikä kalustettu lainkaan; asukkaat saisivat itse viikkotehtävillä ansaita taloon sisustuksen ja kalusteet.
No, jos tämä visio ei toteutuisikaan, listasin ylös hieman omia toiveitani ja ajatuksiani kauden 2010 BB-talosta – ja osin myös asukkaista.

  • Talon värimaailma sellainen, jota jaksaa katsella. Ei niitä niin monessa aiemmassa talossa olleita liian kirkkaita värejä ja räikeitä kuvioita. Ei mitään liian modernia. En tarkoita, että talon sisustuksen pitäisi olla täysin harmaata ja tylsää, mutta jotain vähän neutraalimpaa, kiitos.
  • Ekologisuus ja kierrätys on päivän sana, joten miksei BB-talokin voisi olla kierrätyselementeillä sisustettu. Autonrenkaita pöydänjalkoina, villapaidasta ommellut sohvatyynyt ja haarukoita lampunvarjostimena.
  • Kaksikerroksinen talo? Aina BB-talo on ollut yksikerroksinen + mahdollisesti sviitti on ollut yläkerrassa. Miksei kaksikerroksinen talokin voisi toimia, vaikkapa makuuhuoneet toisessa kerroksessa ja olohuone + keittiö toisessa - ja parveke yläkerrassa. Tulisi ainakin kuntoiltua, kun ravaisi portaita monesti päivässä. Taikka sitten kaksi taloa; se idea ainakin toimii ihan hyvin, kuten viime vuoden asukasvaihdossa nähtiin.
  • Hieno keittiö, jota katsellessa – jälleen kerran – unelmoi itsekin saavansa tuollaisen vielä joskus. Sisustuksellisesti keittiöt ovat olleet joka BB-kauden parhaimmistoa ja ainakin henkilökohtaisesti voisin ottaa kotiini minkä tahansa edellisten BB-talojen keittiöistä.
  • Takka olohuoneeseen. Yleensä olohuoneen keskipisteenä on televisio, mutta kun asukkaat eivät saa sitä katsella, niin tv:n olo keskeisellä paikalla tuntuu hassulta. Takka loisi tunnelmaa ja sitä ei ole muistaakseni vielä BB-taloissa nähty, vaikka monesta suomalaisesta kodista se löytyykin.
  • Kunnon kaapit/kaapistot, jonne asukkaat voivat laittaa vaatteet ja muut tavaransa. Ehkä laimeinta ikinä oli viime kaudella, kun tavarat piti sulloa pieneen kaappiin ja silti säilyttää suurin osa muuttolaatikoissa.
  • Ei sviittiä. Seksin harrastaminen BB-talossa on kahdella viime kaudella tehty turhan helpoksi sviitin ansiosta. Nyt sviitti pois ja ensimmäisten kausien jännitysmomentit kehiin. Paljon parempaa viihdettä on pohdiskella mitä tapahtuu heiluvan peiton alla kaikkien kilpailijoiden keskellä kuin katsella lähes pornoon verrattavissa olevaa paneskelua yläkerran sviitissä.
  • Ei yhteistä sänkyä eikä erillistä tyttöjen ja poikien huonetta. Nukkumajärjestelyt voitaisiini hoitaa vaikka suurimmista juhlista tutulla istumajärjestyksellä; sänkypaikat olisi jaettu jo etukäteen ja BB vaihtelisi niitä kauden kuluessa. Kukaan ei voisi itse vaikuttaa siihen, missä nukkuisi. Ja väärässä sängyssä nukkujia tietysti rokotettaisiin rangaistuksilla.
  • Isompi sohva. Viime kaudella BB:n käskiessä asukkaat kokoontumaan sohvalle, eivät kaikki sinne mahtuneet, kun sohva oli niin pirun pieni. Eivätkä ne fatboyt korvaa löhöilyä oikealla sohvalla.
  • Sauna voisi olla vaihteen vuoksi puulämmitteinen. Ja tietysti asukkaat itse lämmittäisivät saunan. Näkisi ainakin kenellä menee sormi suuhun ja kuka osaa tehdä näinkin ”vaikean” asian.
  • Jotain aktiviteettia, jonka parissa asukkaat voivat puuhailla jatkuvasti. Esimerkiksi trampoliini, minigolfrata tai biljardipöytä.
  • Pihalla kauppa, josta asukkaat tekevät ostokset viikkobudjetin mukaan. En ymmärrä miksi tämä piti poistaa, koska kaupassa käyntihän on ihan loistavaa viihdettä.
  • Talo jossain muualla kuin Suomessa. Uutta taloa rakennetaan, kuulemma Espooseen. Mutta BB:n tuntien, voiko tähänkään luottaa? Jos asukkaat kiidätettäisiinkin BB-studiolta lentokentälle ja koneella johonkin eksoottiseen maahan. Olisi ainakin hieman erilainen BB, kuten on luvattu.
  • Lemmikki talossa koko ajan. Paavo-koiran vierailu oli BB:n parhaimmistoa. Kuinka ihanaa asukkailla olisikaan, jos paijattava karvakasa pyöriskelisi jaloissa koko ajan. Tosin voi olla, että lemmikki saisi kovat traumat rajuimpien bileiden aikana... Että ei tämä ehkä ollutkaan ihan paras idea. Ehkä akvaario?
  • Ei jakoa paratiisiin ja slummiin. Kaikkien aikojen huonoin idea BB:ssä. Ei tätä kiitos. Tämä olisi toiminut ehkä viikon tai kaksi, mutta koko kauden kestävänä se oli lähinnä puuduttavaa seurattavaa.
  • Hienolle keittiölle käyttöä, eli ei mitään valmisruokia tarjolla varastohuoneessa tai kaupassa. Asukkaiden kokkailu on hauskaa katsottavaa. Etenkin jos tähän luotaisiin samanlainen istumajärjestys-tyyppinen ratkaisu, että joka päivä määrättäisiin kuka/ketkä tekee ruuan. ”Peukalo keskellä kämmentä” –tyyppien ruuanlaitto toisi asukkaille vatsanväänteitä tai laihuutta ja katsojille hyvät naurut.
  • Treffit pimeässä –tyylisesti asukkaat olisivat pimeässä pari ekaa viikkoa. Naiset näkisivät toisensa valossa, samoin miehet. Mutta yhteiset kohtaamiset aina pimeässä tilassa. Voisi ensivaikutelmat olla hieman erilaiset joidenkin kohdalla.
  • Ei jatkuvasti alkoholitarjoilua. Bileet ovat ihan kivoja ja hyvää viihdettä, mutta ei niitäkään jaksa katsella joka päivä – ei välttämättä edes joka viikko. Mutta sitten kun bileet kera alkoholin järjestetään, niin tarjolla voisi olla jotain muutakin kuin sitä iänikuista kaljaa, siideriä ja lonkeroa.
  • Ei vierailijoita taloon. Jos BB:n tarkoituksena on eristää asukkaat ulkomaailmasta, niin on ihan tyhmää, että talossa vierailee viikoittain joku ulkopuolinen. Tehtävien ohjeistajat voisi olla puettuna kaapuihin tms tai ohjeet voisi antaa kaiuttimien kautta.
  • Asukkaiksi vanhempiakin henkilöitä. Ja nuoremmista henkilöistä enemmän niitä, jotka eivät ole BB:ssä ainoastaan a) esittelemässä silikonirintojaan, b) hakemassa julkisuutta ja haluamalla Seiskan kanteen ja c) toivomalla saavansa BB:n jälkeen uran chat-juontajana. Mahdollisimman erilaisia ihmisiä, joilla on erilaiset elämänarvot. Esimerkiksi 18vee pissis joka tulee sigakänniin yhdestä sidukasta, 25vee neitsyt absolutisti helluntailainen, 40vee kuuden lapsen äiti ja 65vee ex-Nokian pomo eläkeläismies olisi paljon parempi kuin neljä parikymppistä stadilaista pissistä. Lisäksi olisi mukavaa jos 90 prosenttia asukkaista EI olisi pääkaupunkiseudulta. Lisää asukkaita Itä-, Länsi- ja Pohjois-Suomesta. Ja lisää asukkaita myös pieniltä 2000 asukkaan neverheard-paikkakunnilta, kiitos! p.s. Olisi kiva, jos talossa olisi muitakin kuin sinkkuja...
  • Asukkaaksi joku minun tuttu, kiitos. Joka kauden alussa olen tapittanut BB:tä silmä kovana myös siitä syystä, että olisi niin hienoa nähdä BB-talossa joku kaveri, tuttu, puolituttu, opiskelukaveri tai edes samalta paikkakunnalta kotoisin oleva. Vielä näin ei ole käynyt, mutta josko jo tänä vuonna.
  • Ei uusia asukkaita kesken kauden. Kaikki kuitenkin odottavat uusia asukkaita pitkin kautta, joten varsinainen yllätys olisikin se, jos ei uusia asukkaita saataisi lainkaan.
  • Jännää olisi, jos yksi BB-asukkaista olisikin joku aiempien kausien asukas. Tai joku muu turha julkkis. Hänestä kaikilla katsojilla ja asukkailla olisi jo mielikuva, joten voisi tuoda mukavia jännitteitä taloon.
  • Ei kuitenkaan Henna tai Antti Kurhista taloon. Edes häiden merkeissä.


Jännityksellä odotan BB:n alkua ja sitä, kuinka moni näistä toiveistani toteutuu! Toivottavasti edes jokin! :D