Nyt tunnen suurta tarvetta tilittää muutamasta BB-talon asukista. Ja tilitykset ovat henkilöistä, jotka ärsyttävät tai ihmetyttävät minua suuresti.

Aloitetaan Elisabetista.
Elisabet on talossa tuonut esille puolustavansa hyviä arvoja. Nainen on kasvissyöjä, suunnittelee vapaaehtoistyötä ja on muutenkin vähän sellaista maailmanparantaja-ainesta.
Tätä taustaa vasten muutama asia Elisabetissa hämmästyttää minua suuresti!
Heti ensimmäisenä iltana hän totesi painokkaasti, ettei missään nimessä halua, että Tuksu tulee BB-taloon, koska hän ei kestäisi olla hänen kanssaan samassa tilassa. Samaa Elisabet on toistanut talossa ollessaan jo monesti. Elisabet ei siis ilmeisesti ole koskaan tavannut Tuksua, mutta julkisuudessa esillä olleiden asioiden perusteella hän ei usko tulevansa toimeen Tuksun kanssa.
Jos todella on niin humaanit elämänarvot kuin Elisabet itsellään väittää olevan, niin eikö niihin kuulu myös suvaitsevaisuus? Ok, en itsekään todennäköisesti tulisi toimeen Tuksun kanssa ja minulla on hänestä suuret ennakkoluulot. Mutta jokaiselle ihmiselle on annettava mahdollisuus; mistä sen tietää, vaikka Tuksu olisikin tosielämässä ihan erilainen kuin Seiskan sivuilla.
Toinen asia, joka todella kovasti särähti korvaani, oli Elisabetin kommentti kun porukka sai vaatesäkkejä tuunaustehtävää varten. ”Mua ällöttää, kun nää on jonkun toisen vanhoja vaatteita. Onkohan näitä ees pesty???” Olisin ymmärtänyt, jos kommentti olisi tullut vaikka Marilta, mutta sen sanoi Elisabet. Eikö kierrätys kuitenkin ole yksi niistä maailmanparantamisen perusasioista ja kirpputorit jokaisen Elisabetin kaltaisen lempparipaikkoja? Mutta tätä neitosta toisten vanhat vaatteet ällöttävät, todella kummallista...
En enää ensimmäisten päivien jälkeen juurikaan ole tykännyt alun suosikistani Elisabetista, ja näiden kommenttien jälkeen  Elisabetin suosio omalla listallani on laskenut laskemistaan. Ei enää voittajasuosikki, ei todellakaan.

Elisabetin lisäksi minua on alkanut suuresti ärsyttämään Mia.
Ihan vaan siis siksi, että hänellä on niin vahvat mielipiteet asioista. Se ei siis ole paha asia, mutta jos omat mielipiteet ovat omasta mielestä ainoat oikeat, niin asenne ei ole ihan kohdillaan.
Mia monesti aloittaa oman mielipiteensä kertomisen lauseella ”Ethän sä noin voi ajatella!” Jepjep, mitkään muut mielipiteet eivät ole sallittuja?
Itseäni ärsytti varmaan eniten Mian suhtautuminen kihlautumiseen. ”Minun mielestäni kihlaus ei ole lupaus avioliitosta!” Ja sitten kukaan muu ei saanut olla eri mieltä. Valitan Mia, mutta sitähän se kihlautuminen nimenomaan on, ainakin lain mukaan. Tosin voi olla, että Mian mielipiteet menevät lain edelle? Onhan Mia kuitenkin – ainakin omasta mielestään – Suomen tuleva pääministeri!

Ja vielä kolmas henkilö, josta koen suurta tarvetta avautua on Mari.
En vain ymmärrä, miten tuollainen ihminen voi olla olemassa ja miten hän pärjää elämässään?
Huh, tilittämistä olisi vaikka kuinka paljon, mutta yritän keskittyä olennaisimpaan. Eli ensinnä tähän Marin elämänasenteeseen. ”En mä halua muuttaa pois kotoa, koska äiti maksaa mun laskut!” Jos ihminen on 19-vuotias, ollut jo useamman (?) vuoden työelämässä ja muutenkin vaikuttaa ikäistään vanhemmalta, niin miksi vitussa äidin pitäisi enää maksaa laskut? Ymmärrän, jos 19-vuotias asuu kotona, niin siitä ei tarvitse maksaa vanhemmilleen vuokraa. Mutta miksi äidin pitäisi maksaa puhelinlaskut yms? Ymmärrän, jos vanhemmat tilapäisesti auttavat lapsiaan raha-asioissa – mutta ainoastaan TILAPÄISESTI.
”Kun ei mulle jää enää rahaa jäljelle laskuihin.” Ehkä juuri siksi kannattaisikin alkaa maksamaan ne laskut itse, niin ymmärtäisi millaista todellinen elämä on. Jos saa tuhlata koko palkkansa vaatteisiin, meikkeihin, alkoholiin jne, niin silloin ei ole todellisesta elämästä hajuakaan. Siinä vaiheessa kun Mari joskus todella muuttaa pois kotoa, voi tulla karu totuus vastaan, kun palkasta pitää riittää ainakin vuokraan, mahdollisesti myös niihin laskuihin. Joten pliis Marin äiti, anna Marin maksaa itse laskunsa – se tekisi Marille vain hyvää!
Toinen asia, joka Marissa ärsyttää suunnattomasti, on se, että hänen pitää olla pätemässä joka asiassa. Ihan sama mistä keskustellaan, niin Marin pitää tuoda esille oma kokemuksensa asiaan – vaikka se olisi kuinka vähäpätöinen tahansa. Siis varmaan vielä joskus tulee sellainen tilanne, jossa vaikkapa Ville kertoo millaista on asua pienessä kylässä ja Mari kommentoi siihen, että HÄN ei ole koskaan asunut pienessä kylässä. Taikka sitten joku kertoo mielenkiintoista tarinaa, johon sattuu liittymään vaikka se, että kertojalla on ollut tuolloin päällä punainen paita – jolloin Mari tietysti keskeyttää ja kertoo, että HÄNELLÄKIN on ollut joskus punainen paita. Huh.
Ihan aina ei tarvitsisi olla suuna päänä kaikessa mukana; jos ei ole mitään merkittävää sanottavaa, niin voi olla myös hiljaa!

No, ei Mari-tilitys ihan vielä loppunut. ;)
Mari on myös alkanut osoittaa koulukiusaajan piirteitä; viimeksi kirjoittaessani niistä oli minulla vain aavistus, nythän Mari on kertonut olleensa koulukiusaaja.
Aluksi kohteena oli Jani, nyt kohteeksi on otettu ilmiselvästi Marika. Molemmat ovat aika eri tyylisiä kuin Mari – ja molemmat ovat varmaan olleet koulukiusattuja, Marika sen on jo kertonutkin.
Mari kuittailee Marikalle ihan kaikesta, eikä aina niin vitsikkääseen sävyyn. Kaikista läpinäkyvintä oli se, kun asukkaat saivat päälleen Stena-haalarit ja sekä Elisa että Marika koristivat haalareitaan pinsseillä. Mari alkoi kovaäänisesti valittamaan Marikalle, ettei siihen saa mitään pinssejä laittaa. Elisa liittyi keskusteluun, että onhan mullakin, pitäiskö nääkin ottaa pois. Mari sivuutti Elisan kommentit, ja jatkoi ainoastaan Marikalle vaahtoamista asiasta. Jännityksellä odotan, että kuka joutuu Marin uhriksi seuraavaksi – tai oikeastaan toivon kyllä, että Mari tajuttaisiin jo pian passittaa kotiin, ettei tarvitsisi katsella tuollaista käytöstä. Nojoo, kyllähän Miakin Marin lisäksi aika hyvin onnistuu tuossa kiusaajan roolissa, mutta kyllä Mari on pahempi.
Myös tuo Marin ja Paulin ”suhde” on ärsyttävää katseltavaa. Mari on näköjään hieman ripustautuva ja omistava luonne. Toivon NIIN paljon, että Paul olisi todella sellainen limainen julkisuuden tavoittelija, kuten ensivaikutelmani hänestä oli. Jos tämä nimittäin on totta, niin Paulhan tajuaa tänään sala-asukkaiden marssiessa taloon, että hänen julkisuutensa kannalta on paljon fiksumpaa hengata Mariannan tai Hennan kanssa kuin Marin kanssa. Minusta Paul muistuttaa runsaasti Anttia, joten ehkä Paul & Henna ovat uusi unelmapari, jotka voivat sitten ensi vuoden BB:ssä avioitua?