Olen täällä aiemmin esitellyt katkelmia niin Johanna Tukiaisen kuin Kurhisen kaksikon blogeista. Kyseiset blogit tarjoavat hyvää viihdettä, erityisesti myötähäpeän merkeissä. Mutta jotten leimautuisi ainoastaan turhien julkkiksien blogien seuraajaksi, pakko esitellä tähän väliin myös yksi OIKEASTI hyvä blogi.

Kyseessä on siis herra Juha Vuorisen blogi. Kyseistä heppua tuntemattomille tiedoksi; hän on se, joka on kirjoittanut pahamaineiset Juoppohullun päiväkirjat. Itse en ole saanut yhtään Juoppista vielä luettua loppuun asti (vaikka kaikki avomieheni ansiosta kirjahyllystämme löytyvätkin), mutta DikDek-dekkareista olen kahlannut jokaisen läpi. Vuorisen kirjoitustyyli on viihdyttävää, hauskaa ja oivaltavaa – jos vielä alatyyliset jutut jätettäisiin vähemmälle, niin kyseessä voisi olla jopa lempikirjailijani.
Vuorisen oivalluksista olen saanut nauttia myös Suomipopin Aamulypsyn uskollisena kuuntelijana, ja nyt kun herraa ei ole näillä taajuuksilla kuulunut ja Iskelmää en viitsi (edes Vuorisen takia) kuunnella, niin on pitänyt turvautua ajoittain herran blogin lukemiseen.

Vuorisen blogissa on niin paljon hyviä ja hauskoja juttuja, ja blogikirjoitukset (joista viimeisimmät oikeasti ovat siis Iskelmän radiokolumneja) tulisi lukea kokonaan, jotta kaikkein hauskimpiin juttuihin pääsisi sisälle. Tästä kirjoituksestani tulisi kuitenkin ainakin kymmenen kilometrin mittainen, jos kertoisin kaiken. Tässä siis ainoastaan muutamia parhaita paloja.

Palataan kuitenkin B-puolelta hetkeksi A-puolelle ja brittiläisen henkilöstöfirman teettämään kyselyyn, jossa tiedusteltiin työpaikkaseksistä. Sen mukaan todennäköisimmin seksiä työpaikallaan harrastavat tehdastyötekijät, joiden kutemisprosentti on 19. Olisiko tässä kohtaa syytä uudistaa Saarioisten mainos muotoon: Meidän äiti tekee teidän äitien ruoat, mutta tuoreimman tiedon mukaan myös meidän biologisella isällä on tainnut olla lusikkansa teidän sopassa.

Viime viikonvaihteen Iltasanomiin oli loihdittu näyttävä juttu Vanhasen tuoreimmasta tekstiviestistä, jonka seurauksena tulemme pian kuulemaan kohtuullisen kuluneen ex-morsiamen fraasin: tämän jälkeen minua ei näy julkisuudessa. Aika näyttää näkyykö.
Iltasanomien muuten kannattaisi harkita entisen Kehäsanomien päätoimittajan palkkaamista omiin riveihinsä, sillä Vanhanen sai rutistettua alle 160:een merkkiin sen, minkä selostamiseen Iltasanomat tarvitsi koko aukeaman. Vanhasen tavalla päätoimitettuna Iltasanomat voisi jatkossa ilmestyä vaikka tekstarina kännykkään.


Lukuisten pyyntöjen ja pyynnöiksi naamioitujen uhkausten jälkeen paikalle saapui asentaja, joka puhui kieltä, jota ymmärtää noin 275 miljoonaa ihmistä, mutta ei naapurini. Kaukolämpökeskuksen ohjekirjassa oli kyllä neuvoja ruotsiksi, englanniksi, saksaksi, ranskaksi, italiaksi ja espanjaksi, mutta ei venäjäksi. Herääkin kysymys, kumpi oli ensin, ryssän helvetti vai kaukolämpö? Idästä ei siis saapunut edes yhtä viisasta miestä, joka olisi onnistunut viilentämään naapurini subtrooppista kasvihuoneomakotitaloa.

Tässä siis ainoastaan muutamia katkelmia heinä-elokuun kolumneista; monet jutuista olivat sellaisia, jotka olisi pitänyt siteerata kokonaisuudessaan ja lainauksista olisi tullut älyttömän pitkiä.
Suosittelen ehdottomasti käymään lukemassa blogista löytyviä kirjoituksia, jotka ovat kokonaisuutena luettuna vieläkin hauskempia. Blogi löytyy osoitteesta:
http://www.metrolive.fi/blogit/eldictador/
Toinen Vuorisen blogi löytyy muuten osoitteesta
http://www.kannustalo.fi/vuorisenblogi/index.html  ja kyseinen blogi kulkee otsikolla ”Kun Vuorisen Juha talon osti...” Mielenkiintoista luettavaa tämäkin.