Fiilisteltyäni tänään Marienhofin ruutuun palaamisen johdosta, jäin pohtimaan myös niitä kaikkia muita huippuhyviä lapsuuden ja nuoruuden sarjoja, jotka toivoisi näkevänsä vielä uudelleen.
Joitakin sarjoja onkin tullut nyt uusintana (mm. Murhasta tuli totta, Koira haudattuna, Kuuma piiri, Metsolat, Mummo, Rölli, Pelle Hermanni…), joten niitä en nyt tässä sen kummemmin mainitse. Keskityn siis lähinnä niihin, jotka TULISI näyttää uusintana! Heti tai ainakin mahdollisimman pian!

Marienhof luonnollisesti on yksi kärkipäästä ja elättelen edelleen toiveita, että jossain vaiheessa sarja uusittaisiin ensimmäisistä jaksoista alkaen. Olisi hienoa nähdä, että muistaako sarjasta jotakin, kun sen näkee toistamiseen; nyt kun muistikuvat tapahtumista ja henkilöistä ovat melko hatarat.

Toinen nuoruusvuosien lempisarjoistani, joka hiljattain tulikin uusintana MTV3 Avalta, on totta kai Melrose Place. Katselin aikoinani varmaan jokaisen jakson ja LUULIN muistavani sarjasta kaiken. Nyt kun katseli noita Avan uusintoja, tuli lähes päivittäin ahaa-elämyksiä ”Ainiin, noikin seurusteli ja toi tekikin noin ja nuo olikin töissä tuolla”. Juuri tämän takia niitä vanhoja sarjoja pitäisi nähdä uudestaan - voihan se olla, että jotkut havaitsisi todella huonoiksi vuosien jälkeen, niinkuin kävi itselläni vaikkapa Mummon ja Taotaon kanssa.
Melrose Place oli upea valinta Avalla lähetettäväksi, harmittelen suunnattomasti vain sitä, että sarjan lähettäminen loppui ihan yllättäen, eikä mahdollisesta jatkosta ole tietoa missään. Pliis Ava, jatkakaa ihmeessä Melrosen lähettämistä, se oli tylsien arkipäivien pelastus!

Ei Melrose Placea ilman Beverly Hillsiä, ei tietenkään. Toinen hittisarja, jota tuli seurattua aktiivisesti. Beverly Hillsin osalta ikävää lievitti hieman 90210-sarja, jossa osa vanhoista BH-näyttelijöistä näyttelee aikuisina. Tämäkin spin off –sarja on parhaillaan tauolla, toivottavasti jatkoa seuraa.
Myös Melrosesta on olemassa uusi, vuonna 2009 alkanut, sarja – toivottavasti tämäkin saadaan näkyviin myös Suomessa jossain vaiheessa. Nostalgiaa parhaimmillaan!

Yksi loistava sarja oli Pelottaako, jota katselin aina itse kovasti peläten. Tässä sarjassa oli nuorisoporukka, joista jokainen kertoi vuorollaan jännittävän tarinan. Ja ainakin minusta ne olivat tuolloin to-del-la jännittäviä, suorastaan pelottavia. Sarja oli onnistunut, sillä minua ainakin pelotti. ;)

Sitten oli Passions, josta jäin erityisesti kaipaamaan Tabitha-noitaa ja hänen Tim-puunukkeaan. Muistelen, että sarjan esittäminen loppui Suomessa kesken kauden, jännään kohtaan ja yhtäkkiä. Nelosen iltapäiväsarjoista ehdottomasti paras.

Ihana Jared Leto ja kaunis Claire Danes. Eli tietysti Niin sanottu elämäni. Katselin jokaisen jakson, mutta tässä ainoa mitä sarjasta muistan. :D Niin hyvän vaikutuksen sarja kuitenkin teki, että sen jälkeen Jared Leton kuvilla varustetut julisteet saivat runsaasti tilaa seiniltäni. ;)

Toinen ohjelma, josta muistikuvat ovat todella hatarat on muistaakseni nimeltään Tuhkaa ja timantteja. Tai ainakin jotain sinnepäin. Ohjelmaa juonsivat Mato Valtonen ja Sakke Järvenpää, mukana seikkaili myös tenavatähti Konsta Hietanen. Muuta en sitten muistakaan, paitsi että sarja oli todella hauska. :D
Toinen samantapainen sarja oli Pöllölaakso tms, josta muistikuvat ovat yhtä hyvät: juontajina toimivat Pertti Salovaara ja Pauli Aalto-Setälä.
Jos jollain on näistä sarjoista parempia muistikuvia, tai jos näitä pystyy jostain vielä katsomaan, niin saa ottaa yhteyttä kommentointi-osion kautta. :)

Suomalaisista sarjoista suosikkini oli ehdottomasti Ruusun aika. Halusin olla samanlainen kuin Roope ja halusin samanlaisen koiran kuin Nero. Edelleen Jukka Puotilasta tulee minulle mieleen eniten Ruusun aika, vaikka herra on melko monessa muussakin sarjassa ja ohjelmassa näytellyt.

Sitten tietysti olivat ne monet monet sarjat, joita esitettiin vain lyhyitä aikajaksoja, yleensä päivällä. Nämä kai useimmiten olivat puolen tunnin ohjelmia. Näistä ei ole jäänyt mitään erityistä mieleen, mutta näitä tuli seurattua ajoittain.
Itselle muistiin on jäänyt ainakin nämä, varmasti lukuisia muitakin vielä oli: Isojen poikien leikit. Lisa ja pojat (jonka tunnusmusiikki alkaa soimaan päässä välittömästi sarjaa muistellessa). Blossom. Hei olen Susan. Freaks and Geeks. Nanny.

Ja pakko mainita myös legendojen legenda, eli Lemmenlaiva. Muistan vieläkin miltä päähenkilöt näyttivät, mitkä heidän nimensä olivat ja millaisia he olivat. Vaikka olen katsonut sarjaa viimeksi 10-15 vuotta sitten! Tämä sarja hakkaa mennen tullen Varustamon ja Ruotsinlaivalla 24h:n. Allekirjoittaisin välittömästi adressin, jossa pyydettäisiin Lemmenlaivaa takaisin ruutuun. :)

Myös lastensarjoista oli muutama suosikki ylitse muiden, jotka on tietysti vielä pakko mainita täälläkin.
Yksi lempisarjoistani oli Roosa ja Roope, jossa nämä sisarukset asuivat jossain saaressa tms. Muistan, että yhdessä jaksossa he leipoivat pullaa. Aika jännä sarja siis. ;) Minä tapitin tätä aina pienenä, mutta esimerkiksi avomieheni (joka on samanikäinen kuin minä) ei muista kyseistä sarjaa lainkaan! Kyllä hän Röllit ja Pelle Hermannit muistaa, mutta Roosa ja Roope ei kuulemma sano hänelle mitään, uskomatonta! :D
Toinen huippu oli TV-peli Hugo, jossa seikkaili ihastuttava Hugo-peikko. Peliin pystyi osallistumaan puhelimella; muistaakseni näppäimillä ohjattiin Hugoa jossain radalla ja lopussa sai valita kolmesta (?) narusta, mitä tapahtuu. Hugolla oli myös loistavia sanontoja, joista harmikseni muistan ainoastaan "Mennääks metsään?" :) Katselin varmaan jokaisen jakson ja harmittelin aina, kun perheelläni ei ollut vielä siihen aikaan näppäimillä varustettua puhelinta, joten en kisaan voinut osallistua. Tämän sarjan sentään avomiehenikin muistaan. ;)

Ja pakko vielä mainita kaksi ehdotonta visailusuosikkiani, eli Tuttu juttu ja Bumtsibum.
Molemmissa loistava idea, hyvä toteutus ja niitä seurattiin aina koko perheen voimin. Nykyiset Huumat ja Biisikärpäset ja ties mitkä muut eivät todellakaan yllä samalle tasolle! Jos ennen vanhaan on jotain ollut paremmin, niin ainakin nämä visailuohjelmat ovat olleet paaaaljon parempia!
Ja molemmissa ohjelmissa idea on sellainen, että se toimisi vielä tänä päivänäkin! Onhan Kymppitonnikin palannut ruutuun uusin jaksoin. Nyt äkkiä tuottajat ottamaan yhteyttä Koivusaloon ja Bjurströmiin, niin saadaan nämä sarjat jälleen eetteriin!
Vielä kun näiden lisäksi saataisiin Napakymppi kera Salmelaisen ja Kaitsun takaisin ruutuun, niin kyllä olisi asiat hyvin! :)

Moni sarja jäi varmaan vielä mainitsematta, mutta tulihan tuossa jo listaa. Ja ei ne kaikki vanhat sarjat kuitenkaan ole sellaisia, joita haluaisi enää uusintana nähdä. ;)
Kiitos rakkaat television ohjelmapäälliköt; ottakaa joku näistä jälleen ohjelmistoon, niin teette ainakin yhden suomalaisen ikionnelliseksi!