Missasin Kiinteistökuningattaren aloitusjakson (tai itseasiassa kolme ensimmäistä jaksoa...) ja olen vasta nyt loppuviikosta katsonut ne kolme ensimmäistä jaksoa boksilta. 

Mielikuvat sarjasta olivat ennenkaikkea ristiriitaiset ennen katsomista; sarjaa hehkutettiin ennen alkamista runsaasti, mutta ensimmäisen jakson jälkeen otsikot kertoivat katsojalukujen romahtamisesta. Mietiskelin, että onkohan tämä nyt niin hyvä sarja, että tätä jaksaisi katsoa.

No, ensimmäinen jakso tuli katsottua - ja heti perään sitten ne kaksi muutakin, kun ei ollut parempaakaan tekemistä. Mutta ehkä olisi voinut jättää kuitenkin väliin.

Täytyy myöntää, että sarja oli vähän erilainen kuin kuvittelin. Ajattelin, että sarjassa nähdään erilaisia asuntoja sekä oikeasti tutustutaan kiinteistövälittäjän arkeen - mitä kaikkea työ kiinteistövälittäjänä vaatii. Siis vähän samaan tyyliin kuin vaikkapa Tuuri-sarjassa seurattiin erilaisia työtehtäviä tai vaikkapa Matkaoppaissa nähdään turistiryhmien vetämistä. 
Ja onhan Kiinteistökuningatar Kaisassa jonkin verran tätä puolta; kierretään asuntoja ja sovitaan näyttöjä. Mutta pääasiassa Kaisan työntekoa kuvataan kuitenkin vaan autolla ajamisella ja puhelimeen puhumisella - minusta asuntojen esittely ja rutiinityöt on jätetty liian vähälle huomiolle!

Jos tehdään ohjelmaa kiinteistövälittäjän arjesta, niin haluaisin oikeasti nähdä sitä arkea! 

En kaipaisi nähdä Kimmon kosintaa, pojan (jonka nimeä en enää muista) lakanoiden laittoa tai Kaisan & Amandan skumppapäivällistä. Tottakai ohjelmalle antaa lisäarvoa, kun tutustutaan päähenkilöön myös työn ulkopuolelta, mutta kun Kiinteistökuningattaressa vapaa-ajan ja työajan näyttäminen tuntuu jakautuvan 50-50. 
Kyllähän vaikka Tuurissakin käytiin työntekijöiden kotona ja seurattiin heidän vapaa-aikaansa, mutta pääpaino kuitenkin oli Tuurissa. Ja erona Kaisaan tottakai myös se, että Tuurin päähenkilöt sentään olivat sympaattisia - Kaisa on kaukana siitä. Minun mielessäni Kaisa vertautuu pikemminkin ylimielisiin Miljonääriäiteihin kuin sympaattisiin Tuurin myyjiin. 

Pahin pohjanoteeraus ohjelmassa on kuitenkin ehdottomasti Amanda. Nätti tyttö selostamassa vaikuttaa toki hyvältä idealta, mutta tässä tapauksessa on menty metsään. Jatkuva lässytys siitä, kuinka minun äitini tekee näin ja näin ja minun äitini on niin hyvä tässä ja tässä ärsyttää minua suuresti ja vaikuttaa minusta eniten itsekehulta. Ällöä. 

Voi olla, että jatkossa jää Kiinteistökuningattaret tallentamatta - ehkä keksin ajankuluksi jotain muutakin.