Anteeksi karkea kielenkäyttöni, mutta otsikossa esiintyvä ilmaus oli todella ensimmäinen ajatukseni BB-talon viikkotehtävän epäonnistumiseen liittyen. Siis ihan oikeasti, miten tyhmiä pitää ihmisten olla, etteivät tajua mistä on kyse? Vitun pässit ja urpot, ihan oikeasti.

BB-talossahan viikkotehtävänä oli viettää viikko Jeboulandiassa ja pitää hauskaa. Asukkaille näytettiin video niistä asioista, joiden takia viikkotehtävä epäonnistui. Videossa oli yritetty rautalangasta vääntää, että yhtenä syynä viikkotehtävän epäonnistumiseen oli se, että Marikaa estettiin pitämästä hauskaa. Mutta ei se näiden urpojen aivoihin mennyt! On oikeasti melko paksua, että viikkotehtävän epäonnistumis-ilmoituksen jälkeen a) Elisabet toteaa, että viikkotehtävä meni pieleen punapäisten kasvissyöjien takia, b) koko porukka syyttelee Marikaa epäonnistumisesta ja c) Marika itse kyselee, etteiväthän muut ole hänelle vihaisia. Excuse me?

No ok, osansa viikkotehtävän epäonnistumiseen oli myös Marikalla, koska hän haukkui tuutulaulun lyttyyn. Mutta kahdessa muussa klipissä, joissa Marika näkyi videolla, syy oli aivan jossain muissa kuin Marikassa.
Toisessa tapauksessa Marika pyysi muita bilettämään ja pitämään hauskaa, eikä vaan istuskelemaan sohvalla yövaatteissa ja Niko käskee Marikaa rauhoittumaan. Toisessa tapauksessa Marika tuo ilmapalloja makuuhuoneeseen, koska se oli hänestä hauskaa, ja muut kieltävät. Jos asukkaat eivät tästä vielä ymmärtäneet, niin ruudussa on teksti "Kuka on kieltänyt?" Ja jos tämäkään ei vielä ollut tarpeeksi selvää, niin videolla näytetään myös, miten myös Petri ja Niko tuovat palloja makuuhuoneeseen.
Mutta ei. Nämä pässit eivät tajunneet, mistä videossa on kyse. Eli siitä, että viikkotehtävä epäonnistui sen takia, että muut estivät Marikaa pitämästä hauskaa. En ymmärrä, miten sitä on niin vaikea tajuta. Ja kyllä, myös Marika itse lukeutuu näihin pässeihin; eihän hänkään sitä näyttänyt ymmärtävän.

Jotenkin tosi oudolta tuntuu tuo talon meininki, kun Marika on aivan eriarvoisessa asemassa kuin muut. Jos Niko tai Petri tai Elisabet tai oikeastaan kuka muu tahansa tekee jotain hölmöä tai viikkotehtävän ohjeiden vastaista, niin se on hassu juttu ja sille nauretaan. Mutta jos Marika tekee jotain vastaavaa, niin hän saa siitä haukut, huudot ja raivot niskaansa.
Kaikista naurettavinta on sitten se, että Marika saa nimeämispisteitä muilta sen takia, että hän on vaaraksi viikkotehtävien onnistumisessa. Jep, Marikahan se eniten oli vaaraksi tälläkin viikolla, kun oli ajoittain ainoa, joka yritti pitää hauskaa, mutta sekin häneltä estettiin. Ja eipä vaikkapa krapula-Niko viime viikolla aiheuttanut mitään haittaa viikkotehtävälle, eihän?

Nähtävästi samaa kohtelua Marika saa myös tuotannolta. Marika on ollut jokaisessa häätöäänestyksessä. Joo, Marika on saanut myös nimeämispisteitä joka viikko, mutta tuotanto voi aika paljon vaikuttaa häätöäänestykseen joutuviin henkilöihin sen perusteella, että montako henkilöä sinne laitetaan. Jos nyt vaikka katsotaan tämän viikon pisteitä, niin minusta olisi ollut reiluinta laittaa sinne Inka (12 pistettä), Eetu (4 pistettä) ja Petri (3 pistettä). Mutta koska tuotanto joko haluaa rahastaa mahdollisimman paljon tai päästä Marikasta eroon, niin olihan häätöäänestykseen pakko laittaa vielä kaksi pistettä saaneet Marika ja Vilhelmiina. Vaikuttaa todella kummalliselta toiminnalta.

Pakko vielä tähän sanoa, että Marika ei ole suosikkini, mutta alkaa pikkuhiljaa muotoutua sellaiseksi. Omat suosikkini Ville ja Hannu ovat molemmat lähteneet talosta sääntörikkomuksen vuoksi (molemmat aika turhaan?), joten vielä on vähän epäselvää, että kuka se minun nykyinen suosikkini onkaan. Ei ainakaan Inka, Elisabet tai Nino, jotka kaikki kolme voisivat lähteä talosta vaikka samantien. :D Mutta Marikan epäoikeudenmukainen kohtelu alkaa kyllä tehdä Marikasta minun tämänhetkistä suosikkiani. Vaikka uskonkin, etten tulisi hänen kanssaan oikeassa elämässä toimeen tuon liian häsellyksen takia. :) 

Jos tätä blogikirjoitusta sattuu lukemaan joku BB-tuotannon jäsen, niin PLIIS, vääntäkää niille asukkaille nyt rautalangasta, että miksi se viikkotehtävä epäonnistui ja että se ei ollut niin suuresti Marikan syy kuin he luulivat.
Ja jos tätä blogikirjoitusta lukee jonkun BB-asukkaan kaveri/sukulainen/tuttu, niin PLIIS, väännä hänelle rautalangasta, että mistä viikkotehtävässä oli kyse ja pyydä vaikka lukemaan itsekin tämä kirjoitukseni.

Nyt jään odottelemaan millaista kohtelua Marika talossa jatkossa saa. Koska Marikahan jatkaa talossa vielä häätöäänestyksen jälkeenkin; eiköhän se ole kaikille jo päivänselvää, että Inka talosta lähtee sunnuntaina. Ihan hyvä, koska en jaksa kuunnella sen 13-vuotiaan oloisen tyttösen lässytystä ja hirveää lauluääntä enää pätkääkään.