http://www.iltalehti.fi/uutiset/201007030152003_uu.shtml

Heinäkuun alussa Helsingissä järjestettyyn Pride-kulkueeseen hyökättiin kyynelkaasun voimin. No, se nyt ei liene mikään uutinen, että Suomessakin edelleen löytyy niin ahdaskatseisia ihmisiä, jotka eivät voi hyväksyä kaikkia ihmisiä sellaisenaan. Jos Suomessa ei olisi a) homoja, b) neekereitä (pahoittelen tässä käytettäviä ilmauksia, mutta näitä nimityksiähän tässä ahdasmielisessä joukossa käytetään), c) manneja, d) venäläisiä tai virolaisia tai muita ulkomaan eläviä TAI e) ylipäätään mitään muita kuin kovin kapeakatseisia suomalaisia heteroita, niin mitään ongelmiahan ei koskaan olisi!

Vaikka mediassa pääosin onkin tuomittu ja päivitelty iskua kulkueeseen, mietin koko ajan, että onko tuo todella valtaosan mielipide. Kyse on kuitenkin Suomesta, jossa ei samaa sukupuolta olevien avioliittoa VIELÄKÄÄN hyväksytä. Haloo, nyt on kuitenkin jo vuosi 2010 ja homoliitot ovat ihan oikeasti arkipäivää!

No mutta. Palatakseni ihmettelyyni kovin tuomitsevasta asenteesta kulkue-iskua vastaan niin kovin ahdasmielisessä Suomessa. Ihmettelyyni vastattiin melko odotettavalta taholta, nimittäin kristillisdemokraattien Päivi Räsänen.
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010070812010000_uu.shtml


Räsäsen mielestä isku oli siis ehkä osoitus ELIITIN ARVOLIBERAALIUDESTA. Okei?
Räsäsen mielestä  perhepolitiikassa tulee sallia ”rauhallinen, avoin keskustelu ja erilaisten mielipiteiden esittäminen”. Kuitenkin kristillisdemokraatit, rouva Räsänen etunenässä, tuomitsevat jyrkästi homoliitot. Tosin Räsänen kertoo blogissaan tuomitsevansa myös iskun Pride-kulkueeseen.

Huvittava yksityiskohta liittyen Räsäseen ja Pride-kulkueeseen löytyi vielä Iltalehdestä.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010070311985238_uu.shtml
Pride-kulkuepäivänä julkaistu uutinen otsikolla ”Kristilliset valmiita taistoon!”, jossa Räsänen kertoo puolueen olevan valmis taistelemaan avioliittolain muutosta ja homoliittojen hyväksymistä vastaan. On jokaisen itse harkittavissa, onko kyseisen uutisen ilmestyminen samana päivänä kuin isku (tai taisto) homoja vastaan ainoastaan sattumaa...