Olen nyt viime aikoina blogannut tuosta BB:stä niin paljon, että jäi aivan huomiotta nämä tänään alkaneet uudet ja vanhat tv-sarjat. Tarkoitan siis tietysti Subin Marienhof:ia, Nelosen Neljän tähden illallista ja Maikkarin Salattuja elämiä. Nyt saa arki-iltaisin viettää tiiviisti puolitoista tuntia television ääressä ja hypätä järjestyksessä kanavalta pienemmälle. ;)

Tänään ilta alkoi siis Marienhofilla, jota kovasti odotin, niinkuin täällä olen aiemmin hehkuttanutkin. Marienhof oli yksi suosikkisarjojani kultaisella 90-luvulla ja olen jo useasti toivonut, että sarja jatkuisi jälleen Suomessa.
Nyt toiveisiini vastattiin, mutta olen kenties kuitenkin hiukan pettynyt. Marienhof varmasti on hyvä sarja edelleen, mutta kun välistä on jäänyt monta (siis MONTA!) jaksoa katsomatta ja henkilöt ovat vaihtuneet täysin, niin ei se katsomiselämys ollut ihan niin hieno kuin odotin.
Vähän vaikeaa oli sarjan ensimmäisen jakson seuraaminen myös siksi, että sarja jatkui suoraan edellisistä tapahtumista, joista suomalaiskatsojilla ei ole mitään hajua. Kun henkilöt ja tapahtumat ovat aivan uusia, on todella vaikea hahmottaa, että mitä tässä tapahtuu. Sarjaan varmaan pääsee sisälle parin viikon sisällä, mutta aluksi katsominen on todella vaikeaa. Ja ne asiat, joista ei suoraan katsojille enää kerrota, mutta joihin viitataan (näitähän on vaikkapa Salkkareissakin koko ajan) voivat jäädä mysteereiksi vielä pitkäksi aikaa.
Jokatapauksessa, aion seurata Marienhofia jatkossakin. Jos ei muuta, niin ainakin kuuntelen joka päivä alun tunnusmusiikin; se jo riittää piristämään. ;)

Seuraavana vuorossa oli upouusi suomalaissarja, jossa julkkikset kokkaavat toisilleen. Mielenkiintoinen idea ja hauskaa, että nähtävästi nelikoihin on pyritty saamaan melko erilaisia ihmisiä.
Sarjan idea on että ma-to jokainen julkkis vuorollaan kokkaa kotonaan aterian ja kolme muuta arvostelevat sen. Sarjan idean hienous on sen koukuttavuus, sillä ainakin minut se koukutti heti! Esimerkiksi nyt kun kuuntelin Wallun kommentteja ruuasta, haluan ehdottomasti nähdä mitä hän itse kokkaa ja miten kokkaus onnistuu. Jos nelikon joukossa on edes yksi kiinnostava persoona, on koko neljän jakson sarja ehdottomasti katsottava! Ja mainosklipeistä päätellen mielenkiintoisia vieraita on odotettavissa; kukapa ei haluaisi nähdä millaiset ovat vaikkapa Jone Nikulan kokkaustaidot!
Ja siis kokkailujen lisäksi sarjassahan on äärettömän mielenkiintoista nähdä a) kyseisten julkkisten kodit, astiat, huonekalut yms sekä b) miten kyseiset julkkikset tulevat keskenään toimeen.
Sarjaa koskevissa keskusteluissa selostajan ääni ja kommentit on haukuttu lyttyyn. Minusta ne olivat äärimmäisen hauskoja. Siis ensinnäkään Erkki Toivasen ääni (tai ainakin hyvin samankaltainen) ei sovi millään tavalla tähän sarjaan, eikä etenkään heittämään tuollaisia sarkastisiakin kommentteja. Ja juuri siksi ne olivat niin hauskoja. :D
Miinusta sarjalle on annettava kuitenkin siitä, että sarjassa keskityttiin aivan liikaa muuhun kuin kokkaamiseen. Siis ihan kiva, että vieraat pääsivät ajamaan Antin & Sadun hevosta, mutta pitikö se oikeasti näyttää televisiossa? Olisin kyennyt elämään ilman tätä tietoa.

Ja sitten vielä ne Salkkarit. Pitkän kesätauon jälkeen odotettiin, että mitä Ismolle käy. Tosin tänä keväänä Salkkareiden päätösjakso hävisi dramaattisuudessaan selvästi edellisvuotiselle kahvilaräjähdykselle ja elävältä hautaamiselle. Mutta ainahan Salkkareiden kevään päätösjaksot ovat suurta draamaa täynnä!
Nyt sitten jännitetään, että miten Katariinan veitsenterällä olevan Ismon elämän käy. Mahdollisuudet selvitä ovat aika lailla fifty-sixty. Ja Jirikin taisi saada itselleen uuden isipapan, saattaa Sievisten perheen kulissit romahtaa kohta kertaheitolla.
Jepjep, Salkkarit on aina yhtä jännittävä. Nyt odotankin, mitä metkuja henkilöhahmoille on kuluvan talven ajaksi keksitty. Itse odotan Jennin reaktiota Nikon ja Katariinan suhteeseen sekä Ossin reaktiota Jennin ja ministeri-Askon suhteeseen. Niin ja tietysti myös sitä, että kenet Pihlajakadun naisista sarjaan saapunut Saran veli Antti aikoo kellistää sänkyynsä.

Niinjoo, pakko vielä sanoa ihan parilla lauseella. Myös eilen alkoi uusi sarja, Dance. Sitä on mainostettu kovasti, mutta jotenkin en ollut vielä päässyt sisälle sarjan ideaan tai toteutukseen. Päätin kuitenkin katsoa ensimmäisen jakson - ihan vaan siksi, että jos koetansseissa on samanlaisia hauskoja, mutta huonoja, esiintyjiä kuten Idolsissa aina on.
Mutta hukkaan meni sekin katsominen, sillä minä en ilmeisesti ymmärrä mitään tanssista. En havainnut suurta eroa tuomareiden haukkumien ja kehumien esitysten välillä. No, ainakin tiedän, ettei tätä sarjaa tarvitse enää toiste katsoa. :D

No, vielä on syksyn myötä alkamassa/jatkumassa ainakin Diili, Tanssii tähtien kanssa, Muodin vuoksi, oma lempparini Täydelliset naiset sekä Top Chef mestarit. Jo alkaneista syksyn uutuuksista olen onnistunut koukuttamaan itseni Puumanaisiin ja Mammanpoikiin (joista kyllä eilinen jakso vielä odottelee digiboksin uumenissa...).
Että ei tässä nähtävästi tarvitse mietiskellä pimeneviin syysiltoihin tekemistä, kun aika kuluu rattoisasti televisiota tuijottaen. ;)