Miljonääriäidit Maria & Nina oli ehkä yksi turhimmista ohjelmista viime aikoina. Turhimmista siksi, ettei sen tapahtumista aivan kaikki tainutkaan olla totta, vaikka sitä reality-ohjelmaksi nimitettiin. Itse seurasin kyseistä sarjaa a) etsien virheitä ohjelmasta (kuten Marian tyhjät ostoskassit ja Lidlistä ostetut laadukkaat lihat), b) ihmetellen miten jotkut voivat olla noin tyhmiä ja c) ihan vaan ajankuluksi.

Sarjan turhuuden kruunasi kuitenkin mielestäni päätösjakso, jossa luvattiin kertoa ohjelman salatut taustat. Jepjep.
Nojoo, periaatteessahan tällainen making of -päätösjakso on ihan hyvä idea ja sitä kaipaisi moniin muihinkin reality- tai dokumentaarisiin ohjelmiin. Mutta kun miljonääriäitien tapauksissa kyseinen jakso ei oikeastaan antanut mitään uutta.
Livin sivuilla hehkutettiin muun muassa sitä, että nyt kerrotaan totuus ostoskasseista; olivatko ne tyhjiä vai eivät. Itse en ainakaan koe saaneeni siihen mitään yksiselitteistä vastausta. Jaksossa oli pelkkää ympäripyöreää selitystä siitä, että osa kuvituskuvista voidaan kuvata jälkikäteen ja silloin välttämättä kuvassa näkyvä ja puhuttu eivät mene yksiin. Eikös se sitten tee ohjelmasta huonon, jos pieniä - tai hieman suurempiakin - yksityiskohtia ei oteta huomioon ja tarjoillaan katsojille puolihuolimattomasti tehtyä viihdettä. Itse en ainakaan ohjelman tekijäkaartiin kuuluvana olisi myöntänyt tällaista!

Kaiken huippu tuossa päätösjaksossa oli kuitenkin se, etteivät sarjan päätähdet vaivautuneet itse kommentoimaan mitenkään osallistumistaan sarjaan. Koko jakson läpi pohdittiin, mitkä olivat Marian ja Ninan syyt lähteä mukaan tällaiseen ohjelmaan ja painotettiin sitä, että sarjan alettua he päättivät vetäytyä julkisuudesta, eivätkä vastanneet haastattelupyyntöihin. Ja siitä johtuen sarjan todellisuutta spekuloitiin vielä enemmän. Nyt kun neidot eivät edes päätösjaksossa kerro siitä, ovatko he oikeasti rikkaita vai eivät ja oliko tämä sarja todellista vai ei, niin kieltämättä epäilykset heräävät entisestään.
Kun päätösjaksossakin Marian ja Ninan mahdolliset, arvailujen varassa olevat, syyt sarjaan osallistumiseen kerrotaan Anna Perhon suulla, niin kyllä koko sarjasta jää hieman huono maku. Enkä usko päätösjakson ainakaan parantaneen niitä spekulaatioita sarjan todellisuudesta. Etenkin kun Joonas Hytönen suoraan sanoo, ettei hän tiedä ovatko Maria ja Nina oikeasti rikkaita vai eivät.

Oma toiveeni Joonakselle, Annalle ja muille tekijöille on se, että jatkossa taustat kannattaisi tarkistaa huolellisemmin ja ottaa mukaan naisia, jotka sadan prosentin varmuudella ovat rikkaita. Kenties sarjassa kannattaisi näyttää myös heidän miehiään (jotka todennäköisesti maksavat kaiken), jotta sarja vaikuttaisi edes hieman todelliselta.
Tai sitten kannattaisi ihan suosiolla jättää tämä sarja tekemättä ja keskittyä seuraamaan Ruotsin tai Amerikan miljonääriäitejä.