Kirjoitin äsken pitkästi Johanna Tukiaisen blogista, mutta pakko vielä jatkaa samasta aiheesta – siitäkin huolimatta, että joku saattaa nyt kuvitella blogini keskittyvän ainoastaan Tuksuun liittyviin asioihin. Jossun tämän päivän blogipostaus oli vaan niin huippu, että täytyy ruotia sitä ihan erikseen, heti tuoreeltaan.

Tänään siis Johanna julkaisi blogissa oman CV:nsä. Joka tietysti oli Seiskan ykkösotsikkona tänään. En tiedä mihin töihin Tuksu aikoo tällä ansioluettelollaan hakea, mutta ainakin se on mielenkiintoista luettavaa – kertoo kaiken olennaisen. ;)
http://www.seiska.fi/julkkisblogit/johannatukiainen/1278921759246/tassa+on+cvni/

Kielipoliisina huomioni kiinnittyy ensimmäisenä tietysti kirjoitusvirheisiin. Monissa blogiteksteissä kirjoitusvirheitä, huonoja sanavalintoja sekä kankeita lauseita esiintyy – ovathan blogitekstit usein ns. ajatuksenvirtaa, eikä niitä välttämättä lueta läpi kirjoitusvirheitä tarkistaen ennen julkaisua. Ja varmasti tästä minunkin blogistani löytyy monenmonia kirjoitusvirheitä!
Nämä kaikki kirjoitusvirheet yms ärsyttävät minua kuitenkin suunnattomasti lukiessani blogeja. Ja nyt kun Johannalla kyseessä on oma ansioluettelo, luulisi, että siinä ei näitä kirjoitusvirheitä esiintyisi. Niinpä, niinhän sitä luulisi.
Kokonaisuutena Johannan CV-teksti on mielestäni melko kankeaa ja vaikealukuista. Ja näitä virheitäkin siellä esiintyy runsaasti, tässä muutamia poimintoja, keskittymättä sen kummemmin sisältöön:
- Suomen yksi kuuluisimpia blokkaajia   Sana blogi kirjoitetaan g:llä, joten tässä oikeampi muoto olisi siis bloGGaaja.
- showalan yrityksen   Viiva puuttuu.
- Helsingissä, joka on erikoistunut eroottisiin showtanssijoihin   Joka-sana viittaa Helsinkiin, joka tuskin kuitenkaan on eroottisiin showtanssijoihin erikoistunut?
- Tukiaisella on kaksi pitkää parisuhdetta takana, toinen kesti 10 vuotta Helsingissä Nokian diplomi-insinöörin kanssa   Olisikohan tämänkin voinut sanoa jotenkin toisin? Kesti 10 vuotta Helsingissä? What?
- 40-vuotta  Neljäkymmentä viivavuotta. Ehkä kuitenkin ilman viivaa.
- Biisistä tehdään sekä suomenkielinen, että englanninkielinen versio   Tämä on yksi rasittavimpia kielioppivirheitä. Vaikka kuinka aina toitotetaan, että ennen että-sanaa laitetaan pilkku, niin ei sitä h****tti laiteta sekä-että –ilmaisua käytettäessä!

Nojoo, nyt kun kielipoliisi sai purettua turhautumistaan, niin voidaan siirtyä eteenpäin. ;)

Kuten jo aiemmin mainitsin, niin ihmettelen mitä töitä Johanna oikeasti tällä CV:llä hakee. Tarvitaanko Seiskan palstoilla oleskeluun CV:tä? Vai voiko poikaystävää etsiä myös CV:n avustuksella?
CV alkaa ihan lupaavasti (lue: normaalisti) ja kertoo Johannan nykytilanteesta, lukiomenestyksestä sekä aiemmista työpaikoista. Sitten kuitenkin eksytään hakoteille, kun Johanna alkaa kertomaan kahdesta aiemmasta parisuhteestaan. Jos ei tämä vielä ollut tarpeeksi yllättävää CV:seen, niin Johanna päätyy kertomaan myös miesmaustaan. Siis oikeasti – en ole vielä koskaan nähnyt CV:tä, jossa kerrotaan millainen miesmaku henkilöllä on! Pitäisiköhän minunkin lisätä tämä tieto omaan ansioluettelooni? Vaikkakaan minä ja Tuksu emme taida hakea samoihin työpaikkoihin töihin. ;)

Todella tärkeäähän on tietysti CV:ssä kertoa kaikki strategiset mitat – ja myös se missä mitoissa on aiemmin ollut! Tukiainen on 160cm pitkä, hänellä on isot F kupin silikonirinnat sekä vyötärölle ulottuva pitkä vaalea tukka. Kengänkoko on 37 ja vaatekoko on 38 m (malliaikoina se oli S 36.)

Monesti CV:n yhteyteen on tapana laittaa edustava kuva henkilöstä. Jossukin on kuvan itsestään lisännyt, mutta sen edustavuudesta voidaan olla montaa mieltä. Itse olisin ehkä valinnut jonkun toisen kuvan...


Tuksun edustava CV-kuva.

Ja entäpä ne Johannan harrastukset sitten... Kaikki muut Johannan listalla voisin minäkin hyväksyä harrastukset-otsikon alle, mutta ”romanttiset illalliset ja viinit”? Onko se harrastus? Oikeasti?

Johannan CV:n luettuaan ei voi kuin ihmetellä, että mitä varten tämä CV on tehty ja mitä Tuksu sillä haluaa saavuttaa. Propsit Tuksulle täytyy antaa kuitenkin siitä, että hän on saanut CV-tekstiinsä nidottua yhteen kaiken oleellisen: niin Ike Kanervan ja Tony Halmeen kuin myös oman kuppikokonsa ja miesmakunsa. Hienosti onnistuttu Johanna!